Adalar Kulisleri Fısıldıyor: Başkan Akpolat’a Yanıt Bekleyen Şok İddialar

Adalar Kulisleri Fısıldıyor: Başkan Akpolat’a Yanıt Bekleyen Şok İddialar
Yayınlama: 14.10.2025
A+
A-

Adalar’da siyasi kulisler, Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ı doğrudan hedef alan ve yanıt bekleyen bir dizi ciddi iddiayla çalkalanıyor. Henüz resmi olarak belgelenmemiş ancak kamuoyunda dilden dile dolaşan bu söylentiler, belediye yönetimi ve imtiyazlı kişi veya kurumlara özel muamele yapılıp yapılmadığına dair soru işaretleri yaratıyor.

Heybeliada’daki Plaj ve Şezlong Bilmecesi

İddiaların merkezinde, yaz başında Heybeliada’da faaliyet gösteren bir plaj işletmesiyle ilgili yaşananlar yer alıyor. Kulislerde konuşulanlara göre, Adalar Belediyesi’nin halk plajında kullanılmak üzere bu işletmeden “hibe” karşılığında ikinci el şezlonglar temin edildi. Hibe yoluyla yapılan bir alımda yasal bir sorun bulunmamakla birlikte, iddiaların fitilini ateşleyen asıl nokta, söz konusu işletmenin geçmişi ve bugünkü durumu.

Söylentilere göre bu işletme, daha önce Adalar Belediyesi tarafından mühürlenmiş bir yer. Hatta Başkan Akpolat’ın, “Adalar’da illegal yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” mesajını güçlendirmek adına bu işletmenin denize çaktığı kazıklar üzerinde poz vererek kamuoyuna güvence verdiği de konuşulanlar arasında. Ancak şimdilerde, aynı işletmenin denize kazıklar çakarak genişlemesine, imar ve kıyı kanununa aykırı eklentilerle haksız menfaat sağlamasına göz yumulduğu iddia ediliyor.

Bu çerçevede, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’a şu sorular yöneltiliyor:

  • Söz konusu iddialar doğru mudur? Şayet doğruysa, daha önce mühürlediğiniz bir işletmenin yasa dışı yapılaşmasına neden ve hangi koşullarda izin verilmiştir?
  • Bu işletme hangisidir? İsmini kamuoyu ile paylaşacak mısınız?
  • Adalar Belediyesi halk plajında kullanılan şezlonglar nereden ve ne şekilde temin edilmiştir? Eğer satın alındıysa faturası, hibe edildiyse buna dair resmi belgeler mevcut mudur ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

Su Sporları Kulüpleri ve Araç Bağışı İddiaları

Kulislerdeki bir diğer sıcak başlık ise Adalar’da faaliyet gösteren bazı su sporları kulüpleriyle ilgili. Bu kulüplerden bazılarının da, tıpkı Heybeliada’daki plaj işletmesi gibi, denize kazıklar çakmak suretiyle imar ve kıyı kanununa aykırı bir şekilde genişlediği ve bu yolla haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor.

Bu iddiaları daha da vahim hale getiren ise, bu usulsüzlüklere karşılık, bazı kişiler aracılığıyla Adalar Belediyesi’ne araç veya benzeri değerli hibeler yapıldığı söylentisi. Bu durum, “haksız menfaat sağlama” iddialarını akıllara getirirken, belediye yönetiminin bazı kişi veya kurumlara ayrıcalık tanıyıp tanımadığı sorusunu gündeme taşıyor.

Bu iddialarla ilgili olarak da Başkan Akpolat’ın şu sorulara yanıt vermesi bekleniyor:

  • Su sporları bazı kulüplerinin denize doğru yasa dışı bir şekilde büyüdüğü ve bunun karşılığında belediyenize araç veya başka hibeler yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtıyor mu?
  • Eğer bu iddialar doğruysa, bu su sporları kulüpleri hangileridir?
  • Belediyenize bağış yapan kişi veya kurumların, imara aykırı işlemlerine bu bağışlar karşılığında göz yumuluyor mu?
  • Herhangi bir vatandaş, “Benim illegal bir yapım var, size şu bağışı yapayım, siz de yapıma izin verin” teklifiyle size gelse, yanıtınız ne olur? Yoksa bu tür bir “izin mekanizması” sadece ayrıcalıklı kişi veya kurumlar için mi işlemektedir?

Adalar kamuoyu, ilçe gündemini meşgul eden bu ciddi iddialar karşısında Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’tan şeffaf bir açıklama bekliyor. Başkan Akpolat’ın, bu sayfalardan cevap hakkını kullanarak söz konusu iddialara ve sorulara yanıt vermesi, kulislerdeki fısıltıların aydınlanması ve kamu vicdanının rahatlaması adına büyük önem taşıyor

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version