İstanbul Adalar’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı sürdürülen yeni belediye hizmet binası inşaatında bir işçinin hiçbir güvenlik önlemi almadan metrelerce yükseklikte çalışması, görenleri dehşete düşürdü. Bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen o anlar, iş güvenliği konusundaki ihmalleri bir kez daha gözler önüne serdi.
İlçenin yeni hizmet binası olması planlanan ve İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen inşaat projesinde skandal bir görüntü kaydedildi. Görüntülerde, yapının üst katlarında çalışan bir işçinin, herhangi bir baret, emniyet kemeri veya güvenlik halatı olmadan çalıştığı görülüyor.
Videoda, işçinin metrelerce yükseklikteki beton kalıplarının en uç noktasında tehlikeli bir şekilde yürüdüğü ve ayakta durduğu anlar yer alıyor. En ufak bir denge kaybı veya dikkatsizliğin canına mal olabileceği bu tehlikeli çalışma şekli, çevreden geçen bir vatandaşın dikkatini çekti. Vatandaş, bu anları cep telefonuyla kaydederek olası bir faciaya karşı duyarlılık gösterdi.
Vatandaş kamerasınca kaydedilen ve sosyal medyada da yankı bulması beklenen görüntüler, şantiyelerdeki denetim eksikliği ve işçi sağlığı konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi. İnşaat alanını çevreleyen panolarda “Adalar Belediye Hizmet Binası İnşaatı” ve “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” logolarının yer alması, sorumluluğun kimde olduğu sorularını da beraberinde getirdi.
Vatandaşlar, hem işçinin hayatının hiçe sayılmasına hem de bu duruma göz yuman yetkililere tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve projeyi yürüten yüklenici firmadan bir açıklama yapılması ve şantiyedeki iş güvenliği önlemlerinin acilen en üst seviyeye çıkarılması bekleniyor.