Burgazada’nın yapımı devam ediyor

Burgazada’nın yapımı devam ediyor
Yayınlama: 13.02.2016
A+
A-

Burgazada'nın yapımı devam ediyor

Burgazada’nın yapımı devam ediyor

Ada sınıfı gemilerin ilki TCG Heybeliada 27 Eylül 2011, ikinci gemi TCG Büyükada 27 Eylül 2013 tarihinde hizmete alındı. Projenin üçüncü gemisi Burgazada’nın inşası ise devam ediyor. Burgazada’nın Nisan 2016’da denize indirilmesi planlanıyor.

 

Milli olarak üretilen ADA sınıfı korvetlerden farklı olarak gemide 8 yerine 16 adet gemisavar füze ve burun kısmına 2 adet VLS lançerin eklenmesi planlanıyor. Böylece geminin ateş gücünün çok yüksek olacağı ve adeta bir savaş makinesi olacağı ön görülüyor.

Milli Korvetler Mühendislik Harikası

Stealth yani görünmezlik teknolojisine sahip olan milli korvetler TCG Heybeliada ve Büyükada düşman radarlarında görünmüyor. Dünyanın en iyisi olarak adlandırılan ve Deniz Kuvvetleri ile HAVELSAN’ın ortaklaşa geliştirdiği GENESİS Savaş Yönetim Sistemi ve Atış Kontrol Sistemi geminin en üstün özellikleri arasında görülüyor.

Seçkin Personel Görev Yapıyor

Milli imkanlarla üretilen ve çok yüksek teknolojiye sahip olan korvetlerin personeli de özel olarak seçildi. Kaliteli personel ile başarılı işlere imza atmaya aday olan korvetler, hedeflerini sapma olmaksızın vurabiliyor.

Türkiye’nin diğer projeleri

Milli tank Altay
Türkiye’nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın bu yıl kabul testleri tamamlanacak ve seri üretime geçilecek.

Fırtına ve Panter Obüsü
Türk mühendislerce geliştirilen Fırtına Obüsü’nün en önemli özelliğini, farklı namlu açılarından art arda yaptığı üç atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Saatte 65 kilometre hıza sahip obüs, yüzde 60 meyile tırmanabiliyor, 3 metre yüksekliğindeki engelleri aşabiliyor, 1,5 metre yüksekliğindeki sudan geçebiliyor.

T129 Atak Helikopteri
Taarruz ve taktik keşif görevleri için çok amaçlı tasarlanmış olan yeni nesil T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak, milli aviyonik, elektro-optik ve silah sistemleri ile donatıldı.
Ağır silah yükü ile zorlayıcı ‘sıcak hava-yüksek irtifa’ görevleri için optimize edilen ve ağırlık-güç oranında sınıfında en iyiyi sergileyen T129 ATAK Helikopteri, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma unvanını da elinde tutuyor.

SOM Füzesi
Çeşitli yurt dışı savunma fuarlarında sergilenerek uluslararası düzeyde büyük ilgi uyandıran Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) halen Türkiye’de geliştirilen ilk ve tek seyir füzesi olma özelliğini taşıyor.

ANKA
Türk havacılık şirleti TAI (Turkish Aerospace Industries) tarafından üretilen ve test uçuşundan da başarıyla çıkan ANKA, 17,3 metre kanat açıklığı, 8 metre boy ve bin 600 kilo kalkış ağırlığıyla kendi sınıfının en üst kapasiteli uçakları arasında yer alıyor.

Milli uydu Göktürk
Türk mühendislerince tasarlanan ve 2012 yılında gerçekleştirilen fırlatma operasyonu ile görev yörüngesine yerleştirilmiş olan GÖKTÜRK-2, ülkemizde özgün olarak geliştirilen ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu.

Hürkuş
Türkiye’nin ilk temel eğitim uçağı ve milli gururu Hürkuş adını, Türk havacılık tarihinin en önemli pilotlarından Vecihi Hürkuş’tan aldı.

Akıllı bomba
Savunma sanayi alanında gerçekleştirdiği başarılı projelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) vurucu gücünü artıran TÜBİTAK, savaş uçaklarında kullanılan bombaları akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti’ni (HGK) geliştirdi.

Yüzde 100 Türk yapımı Bora-12
Türkiye’nin ilk milli uzun menzilli keskin nişancı tüfeği olma özelliğini taşıyan BORA-12, Jandarma Genel Komutanlığı ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) ortaklığıyla geliştirilmiş yüzde 100 Türk yapımı olma özelliği taşıyor.
Uzun menzilli anti-tank füzesi (UMTAS)
Roketsan tarafından öncelikli olarak taarruz helikopterinden kullanım için geliştirilen UMTAS bir tanksavar füze sistemi. Üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkili oluyor.

Zırhlı muharebe aracı Pars
Adını bir zamanlar Anadolu’da yaşayan çevik ve yırtıcı bir leopar türünden alan Pars ailesi, muharebe alanlarında kullanılmak üzere tasarlandı.
30 bin azami yüklü ağırlığa sahip olan Pars, 100 km hıza ulaşabiliyor. Amfibi bir araç olan Pars, iki adet su jeti ile suda hız yapabiliyor.

Kirpi
Mayına karşı korumalı zırhlı araç Kirpi, bir depo benzinle 800 kilometre yol katederken lastikleri patlasa bile tekrar şişerek 40 kilometre gidebiliyor.
Cobra
Cobra II, mevcut Cobra aracı temel alınarak gelistirilmiş üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platform.

Yerli savunma sanayiye yerli motor
Türkiye’nin en önde gelen traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN, milli tankımız Altay’a motor üretecek. İlk ürünlerin 2020’de hazır hale gelmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version