Burgazadası’nın trafiğe kapalı bölgelerinden Cami Sokağı’nda, araç girişini engellemek için yerleştirilen saksıların kaldırılması sırasında Adalar Belediyesi ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Eski Belediye Başkanı Atilla Aytaç döneminde trafiğe kapatılan sokağa konulan saksılar, belediye ekiplerince kepçeyle kaldırılırken, çevre sakinleri bu duruma sert tepki gösterdi.
Olay yerinde çekilen görüntülerde, belediye ekiplerinin saksıları kırarak ve içindeki bitkilere zarar vererek kaldırdığı görüldü. Vatandaşlar, ekiplerin saksıları ve bitkileri tahrip etmesine isyan ederek, “Ağacı neden kırıyorsun? Ağaçtan ne istiyorsunuz? Bu hainlik değil de nedir?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden biri, saksıların İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından UKOME kararıyla yerleştirildiğini belirterek, “Sizin elinizde yazılı emir var mı? Saksıyı nereye götürüyorsun, ağacı neden kırıyorsun? Utanmanız yok mu?” diyerek belediye ekiplerine seslendi.
Çevre sakinleri, belediyenin vatandaşları bilgilendirmeden ve ikna etmeye çalışmadan sert bir yöntem izlemesini eleştirdi. Ayrıca, saksıların kırılmasının kamu malına zarar verdiği belirtilerek, “Bu saksılar 3-4 bin TL’den aşağı değildir. İlla kaldıracaksan başka yere koy, baştan savma iş yapma. Bu zarar görevli personelden tahsil edilmeli” ifadeleri kullanıldı.
Adalar Belediyesi’nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar hem doğaya verilen zarardan hem de iletişim eksikliğinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Olay, kamu malına zarar verilmesi ve çevre duyarlılığı konularını bir kez daha gündeme taşıdı.
Eşkıya resmiyete bürünmüş ve şehre inmiş