1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar’ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.
Belediye iki vapur alıyor, yeni bir depo yapılmasına ve boru döşenmesine başlıyor
Belediye Adalar’ın su ihtiyacını halletmek için Belediyeler Bankası’ndan ödünç para almaya karar vermiş, Şehir Meclisi ve Vekalet de bunu muvafık görmüştü. Bunun üzerine iki su vapuru satın alınması için teşebbüse girişilmiştir. Bu iki vapur nöbetle terkos suyu taşıyacak, bu sular mevcut olan depoya boşaltılacaktır. Belediye bir deponun bu işe kifayet etmeyeceğini düşünerek yeni bir depo daha yaptıracaktır. Bu yeni deponun inşası ile ada sokaklarına su boruları döşenmesine hemen başlanacaktır. Depolardaki sular tazyik makinesi vasıtasıyla adanın en yüksek yerlerine kadar çıkarılacaktır.
Belediye, adanın bu yaz mevsiminde su sıkıntısından kurtulması için sayfiye mevsimi başlamadan evvel vapurları satın alacak, boruları döşeyecek ve yeni depoyu da yaptıracaktır.
Adaya getirilecek sudan istifade etmek isteyen halk, İstanbul’da olduğu gibi, belediye terkos su idaresiyle bir kontrat yaparak abone olacaklardır. Terkos suyunun İstanbul’dan adaya kadar taşınması ve hususi bir şebeke ile suyun binalara dağıtılması biraz masrafa mütevakkıf olduğundan belediye Adalar için, İstanbul ücretlerinden ayrı, bir tarife tatbik edecektir. Fakat bu ücretin de mutedil ve halkın verebileceği bir raddede bulunmasına dikkat edilecektir.
Büyükada gibi Marmara’nın incisi olan bir sayfiyenin susuz kalması, pek büyük bir noksandır. Bir kaç yıl önce adaya ışık verilmesi hususunda gösterdiği büyük himmetlerle bütün Adalıların kalbinde sevgi ve hürmet doğuran Vali ve Belediye Reisi Bay Muhiddin Üstandağ, bu yıl da bu hayati meseleyi halletmekle yeni bir şükran duygusu uyandıracaktır.
10 Nisan 1935 Akşam