66 yıl önce Kınalıada’ya getirilirken Boğaz’ın sularına gömülmüştü

66 yıl önce Kınalıada’ya getirilirken Boğaz’ın sularına gömülmüştü
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

Sultan II. Abdülhamit’in mimarı D’Aronco tarafından Karaköy’de ahşap tekke olarak inşa edilen yapı yıkılınca, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa kendi adını verdiği bir cami yaptırdı.

Üzerinden elli sene geçmeden yıkılan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami’nin tekrar inşa edilmesi için düğmeye basıldı.

17. yüzyılda yaptırılan cami zamanla metruk hale dönüşünce 1903 yılında Sultan Abdülhamid Han tarafından tekrar inşa edildi.

1956’da dönemin başbakanı Adnan Menderes tarafından başlatılan “İstanbul’da İmar Hareketi” kapsamında Karaköy Meydanı’ndaki tarihi caminin de yerinden sökülerek Kınalıada’da yeniden inşa edilmesine karar verildi.


Meydanın genişletilmesi için yerinden sökülen caminin parçaları tek tek numaralandırıldıktan sonra Kınalıada’ya götürülmek üzere bir gemiye bindirildi. Ancak geminin yan yattığı ve parçaların Boğaz’ın sularına gömüldüğü açıklandı.


Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami’nin Boğaz’ın sularına gömülmeyen, gemide kalan iki parçası ise Kınalıada Cami’nin avlusunda ziyaretçilerin görüşüne sunuluyor.

66 yıl önce Kınalıada'ya getirilirken Boğaz'ın sularına gömülmüştü 66 yıl önce Kınalıada'ya getirilirken Boğaz'ın sularına gömülmüştü 66 yıl önce Kınalıada'ya getirilirken Boğaz'ın sularına gömülmüştü 66 yıl önce Kınalıada'ya getirilirken Boğaz'ın sularına gömülmüştü

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version