Adalar Belediye Başkanı Akpolat’tan ‘Akülü Araç’ Resti: “Tescilsiz Araçlara Taviz Yok”

Adalar Belediye Başkanı Akpolat’tan ‘Akülü Araç’ Resti: “Tescilsiz Araçlara Taviz Yok”
Yayınlama: 02.12.2025
Düzenleme: 02.12.2025 15:02
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Adalar’ın en önemli gündem maddelerinden biri olan akülü araç sorunu ve Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın bu konudaki net mesajları damga vurdu.

İSTANBUL/ADALAR – Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat başkanlığında toplanan Aralık ayı belediye meclisi, Büyükada Anadolu Kulübü’nde bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Akpolat, Adalar’da yaya güvenliğini tehdit eden ve ticari amaca dönüşen akülü araç kaosuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşı Mağdur Etmeyelim Ama Kuralsızlığa da İzin Vermeyelim”

Konuşmasında, ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çeken Akpolat, vatandaşların yeni bir araç alım maliyetinin altına girmemesi için mevcut araçların yasal zemine oturtulması gerektiğini savundu. Akpolat, “Vatandaşımızın yeni bir akülü araç almasının mali açıdan mümkünatı yok. Bu konuda Kaymakamlık ve Emniyet ile iş birliği içindeyiz. Ancak ruhsatını, faturasını bulamayan, tescil yaptıramayan hiç kimse ‘mağdurum’ diyerek yasa dışı bir şekilde trafiğe çıkamaz” dedi.

“4 Kişilik Araçlarla Korsan Taksi Yapılıyor”

Başkan Akpolat, özellikle engelli aracı adı altında adaya sokulan ancak ticari amaçla kullanılan büyük araçlara sert tepki gösterdi. Akpolat şu ifadeleri kullandı:

“Engelli aracının tanımı bellidir; uzvu eksik olan vatandaşımız bunu vasıta olarak kullanır. Ancak 4 kişilik, taksi büyüklüğünde araçlar alınıp bunlarla müşteri taşımacılığı yapılıyor. Bunu açıkça görüyoruz. Bu araçlar yolları kaplıyor, çöp araçlarımız yolları süpüremiyor, yayalar yürüyemiyor. Bu bir kaostur ve buna izin vermeyeceğiz.”

Engelli Raporu Suiistimaline Tepki

Akülü araç kullanımında engelli raporlarının suiistimal edildiğine de değinen Akpolat, “Engelli çocuğu var ama kendisi kral gibi geziyor. Engelli aracı, engelli bireyin hayatını kolaylaştırmak içindir; sağlam bireylerin keyfi kullanımı için değildir” diyerek denetimlerin sıkılaşacağının sinyalini verdi.

“Tescilsiz Araçlar Toplanmaya Devam Edecek”

Yeni Emniyet Müdürü ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Başkan Akpolat, devlet kurumlarının iş birliğiyle sürecin yürütüldüğünü vurguladı. Akpolat konuşmasını, “Yasal olmayan, plakası bulunmayan, tescillenmeyen hiçbir aracın Adalar sokaklarında dolaşmasına izin verilmeyecek ve bu araçların toplanması işlemi devam edecektir” uyarısıyla sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version