Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, bütçe görüşmelerinden kaçtı mı?

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, bütçe görüşmelerinden kaçtı mı?
Yayınlama: 08.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Adalar Belediyesinin 2023-2025 yılı tahmini bütçe görüşmeleri 3 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Cuma günü Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. %100’den fazla artan bütçe, Ak Parti Meclis Üyelerinin ret oyu vermesi rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıya başkanın yanı sıra iki meclis üyesi de katılmadı.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, bütçe görüşmelerinden kaçtı mı?

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Erdem Gül, Ekim ayının anlam ve önemini ifade eden günlere dikkat çektikten sonra Cuma günkü ikinci bileşime katılıp, imza atmadan duyumlarımıza göre Ankara’ya gitti. Yani belediyenin namusu olan ve %100 arttırılan şaibeli “bütçe” görüşmelerine/oylamasına katılmadan Ankara’ya gitti!

Bütçe bir belediyenin en önemli konusudur. Namusudur diyebiliriz. Çünkü belediyelerin vatandaşına sunduğu hizmetleri gösteren gerekli mali bilgileri içermektedir. Bütçeler, millet tarafından devlete emanet edilen kaynakların nasıl kullanıldığının belgesidir.

Kısacası kamu birimlerinin en önemli konusu olmasına rağmen Erdem Gül’ün meclis görüşmelerinin oylama yapılacak olan ikinci bileşimine katılmadan Ankara’ya gitmesi, şaibeli bütçedeki artıştan ileride çıkabilecek bir yargılanmada “ben görüşmelere katılmadım, imza atmadım” diyebilmesi için bahane yarattığı görüşü hakim. Erdem Gül’ün meclis toplantısına katılmaması CHP’li meclis üyeleri arasında da rahatsızlık yarattığı, “Başkan bizi sattı” dedikleri öne sürülüyor. Bazı CHP’li meclis üyelerinin “ne yapalım imza atmak zorundayız” dedikleri gelen bilgiler arasında. Bütçedeki en önemli ayrıntının ise gider bölümündeki faiz harcamalarındaki artışın olduğu belirtiliyor. Gelir ve giderin denk olması gereken bütçenin gider bölümündeki artışın eşitlenmesi için afaki gelirlerin ekleneceği iddia ediliyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version