Adalar Belediye Başkanından baskın şeçim

Adalar Belediye Başkanından baskın şeçim
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

Pazar günü Büyükada’da kent konseyi başkanlık seçimleri yapılacak. Çoğu STK’nın haber yok. Adalar Belediye Başkanı baskın seçim yaparak kendi adayını seçilmesi için seçimleri neredeyse gizli yapacak. Haberi olanlar da devasa minibüsler nedeniyle haklı olarak sorumlu tutukları Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’a kızgınlıkları nedeniye seçime katılmıyor.

Bugün saat 17.00’a kadar seçime katılacak olan STK’lar, vb. evraklarını Adalar Belediyesi’ne teslim etmek zorunda. Katılımcılar, temsil yetkisini gösteren ıslak imza ya da e-imzalı evrakları Belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekekiyor.


Adalar Belediyesi, STK’ların bir bölümünün haberi olmaması bir bölümünün ise kızgınlıkları sebebiyle katılımın az olduğunu görmüş olacak ki, resmi web sitesinden bir açıklama yaparak “Adalar Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı duyurusu 14 Haziran 2024 tarihinde Belediyemizin resmi web sayfası ve sosyal medya hesaplarında yapılmıştır. Başvuruların az olması nedeniyle yeniden bir duyuru yapma ihtiyacı doğmuştur.” diyor.

Herkesin Adalar Belediyesi’nin web sitesini takip etme zorunluluğu yok


Adalar Belediyesi’nde, Kaymakamlıkta Adalar’da ne kadar STK var kayıtları vardır. Bu STK’lara tek tek e postalarına, telefonlarına, iletişim araçları ne ise gerekli bilgileri, seçim duyurusunu, iyi niyetli ise göndermesi gerekiyor. Göndereceksin ki katılım mümkün olduğu kadar çok olsun. Herkesin Adalar Belediyesi’nin web sitesini takip etme zorunluluğu yok. Belediye olarak bütün STK’lara ulaşacaksın, tabi iyi niyetli isen! Ancak ortada iyi niyet diye bir şeyin olmadığı net bir şekilde görülüyor.

Bu zamana kadar Adalar Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinden önce adayın kim olduğu, aday olanın geçmişi, yaptıkları, başarıları, eğitimi, vizyonu, projelerinin ne olduğunu bi haber seçimlere giriliyor. Adayların Kent Konseyi Başkanlığı için yeterli olup olamadığına bakılmaksızın oylar kullanılıyor. Gerçi Kent Konseyine seçilecek olan başkanın yeterli olup olmadığı önemli değil, tarafların birbirine üstünlük kurması önemli! Adayları tanımadan yapılan seçimlerde belediye başkanının desteklediği aday kazanıyor!


Adalar Belediye Başkanının seçim öncesi söylediği katılımcı yönetim anlayışı, açık ve şeffaf yönetim, katılımcı yaklaşım, katılımcı demokrasi modeli, şeffaflık ilkesi, kamu yönetiminde saydamlık gibi ilkeler sözde kaldığını, başkanını ne kadar samimi olduğunu bu yapılan baskın seçimden anlıyoruz.


Kendi adamlarımız gelsin, aykırı ses olmasın, muhalefet olmasın, çalışmasada olur zaten, zihniyet bu! Zaten Adalar’daki kent konseylerinin çalıştığını bir türlü göremedik.


Yönetmeliğe göre kent konseylerinin, mahalli idareler genel seçimlerinden sonra oluşturulacak olması; seçilen belediye başkanının yeni kent konseyinin oluşumunda aktif rolüne yönelik düzenlemeler, bir bakıma kent konseylerini “siyasal kimlikli” olmaya mecbur etmektedir.


Kent konseylerinin varlık gerekçesini oluşturan siyasal işlevi, bizzat zorunlu kılınan siyasal kimlik nedeniyle etkisizleşmektedir. Bu sebeple göreve gelen kent konseyi ekibini belediye başkanları kendi adamlarından oluşturmak istiyor ve bu nedenle kent konseyleri işlevsiz hale geliyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version