Adalar belediye başkanının ilk şeffaflık sınavı! Geçecek mi yoksa kalacak mı?

Adalar belediye başkanının ilk şeffaflık sınavı! Geçecek mi yoksa kalacak mı?
Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Ali Ercan Akpolat için sınav zamanı geldi çattı. Bir dergiye verdiği röportajda “şeffaf, katılımcı, bütün kesimlerin katıldığı bir belediyecilik anlayışını ben oturtacağım.” diyen Akpolat için sınav zamanı.

Birinci olarak, verdiği sözün arkasında durarak önceki dönem kendi partisinin (CHP) borç tablosunu belediye binasına asarak şefaflık sürecini başlatmasını bekliyoruz Sayın Akpolat’tan…

Bunun örneğini geçenlerde yaşadık;

Adalar belediye başkanının ilk şeffaflık sınavı! Geçecek mi yoksa kalacak mı?

Antalya’nın Döşemealtı belediyesine CHP’den başkan seçilen Menderes Dal ve yönetimi, kendinden önceki CHP’li yönetimden 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruş borcun olduğuna dair pankartı belediye binasına astı.

Partisi’nin devir teslim töreni dair boy boy pankart ve ilanları görünen çiçeği şapkasında başkanın, geçmiş yönetime ait borçlarınını açıklandığını görmedik ancak önceki dönemi kapalı kapılar arkasında “kasada para bırakmamışlar” dediğini duyduk. Öyle ya, belediyeyi boş kasa ile devreden, maaşları ödeyemez durumuna sokan önceki dönemin başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik…

O zaman gereğinin yapılması, başkanın sözünün arkasında durması önceki dönemin borçlarını halkın göreceği yerlere asması kendi deyimiyle şeffalık ilkesi gereğince bekliyoruz.

Ancak bugüne kadar belediye başkanından geçmiş yönetimi nasıl devir alındığına dair hiç bir açıklama yapmaması aynı devrin devamı beyanında düşünmemize sebep oluyor. Başkanın halka açıklama yapma zorunluluğu daha ilk ay dolmadan kulak arkası edilmiş. Bizde soruyoruz nerede şeffalık, nerede demokrasi, nerede halk için siyaset yapan yönetici.

Adalar belediye başkanının ilk şeffaflık sınavı! Geçecek mi yoksa kalacak mı?

İkinci olarak, Adalar belediye başkanının ilk şeffaflık sınavı önümüzde, atık toplama ve geri dönüşüm işi ihalesi. Belediye en son 2020 yılında bu işi ihaleye çıkmış ve ilan etmiş. O tarihten itibaren 2022 ve 2023 yılı için bilgi yok yani kapalı kapılar arkasında iş bitirilmiş gibi görünüyor. Artık ne uğruna bu iş kapalı kapılar arkasında bitirildi, ihaleye çıkılmadı okurlarımızın takdirine bırakıyorum.

Kadıköy Belediyesi her sene ihaleyi duyurulmuş. Diğer belediyeler her sene ihale ilanları verilmiş. Doğrusu da bu, ne kadar çok katılımcı olursa rekabet artacak, belediyenin kasasına daha çok kaynak/para girecek. Tabi paranın/kaynağın başka yerlere girmesi istenmiyorsa!

Ancak bu zamana kadar ilan edilmediğine ve EKAP’a girilmediğine göre ihale geçen seneler olduğu gibi kapalı kapılar ardında çözülecek gibi görünüyor. Duyumlarımız bu işten hiç iyi kokular gelmediğine dair. Diğer belediyeler gibi Adalar Belediyesinin süresi biten bu işi neden ilan etmediği merak konusu! Bakalım şeffaf adil ve açık bir ihale mi olacak yoksa bir önceki yönetimler gibi başka işler mi dönecek?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version