Adalar Belediyesi Büyükada’da okul yaptıracakmış?

Adalar Belediyesi Büyükada’da okul yaptıracakmış?
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde yer alan Büyükada Maden Mahallesi 298 ada, 26 numaralı parselin kendilerine tahsis edilmesini istedi.

Eylül ayında belediye meclisinden geçen karara göre; Ayanikola mevkiinde yer alan 3 bin 707 metrekarelik arazinin, İBB’den tahsis edilebilmesi için belediye talep yazısı yazdı.


Talep yazısında İmar, Çevre ve Sağlık Komisyonu ,kamu hizmetinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, belediyelerin yapmakla zorunlu olduğu görevleri yerine getirebilmesi için Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı, Adalar ilçesi, Büyükada, 298 Ada, 26 Parsel sayılı taşınmazın Adalar Belediyesi’ne tahsisini istedi.


Tahsis edilen taşınmaz, amaç dışı kullanılamaz, satılamaz, kiralanamaz. Kamu idareleri, ihtiyaç fazlası taşınırları ile görmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinde kullanılacağına ve amacına uygun kullanılmaması halinde geri alınacağına dair tapu kütüğüne şerh konulması kaydıyla taşınmazlarını diğer kamu idarelerine bedelsiz olarak devredebilir.

Adalar Belediyesi’ne İBB tarafından tahsis edilen Parsel, 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarında “Sağlık Tesis Alanı” ve “Ortaokul Alanı” olarak geçmekte.

Yani belediye burayı tahsis adı altında ortaokul veya sağlık tesisi yapabilir. Başka bir şey yapma şansı yok. Ancak Belediye meclisleri ve encümeni alacağı kararlarla tahsis işlerinde bir takım değişiklikler yapabiliyor.


Peki, parselin hemen yanında Büyükada 125.YIL Atatürk Ortaokulu var.

Nasıl okul yapacaksın?

Ana Okulu ile ilgili bir çalışma var ancak okula ihtiyaç olsa devlet zaten kendi yapar. Zaten Büyükada’da bir ana okulu var. Üstelik çöpü toplamayan, bir çivi çakacak parası olmayan, 3 tane ağaç dikemeyen Adalar Belediyesi okul mu yapacak?

Sağlık tesisi mi yapacak?

Sağlık tesisine gelince, Büyükada’da zaten bir hastane var.


ÖYLEYSE BU TAHSİSİN AMACI NE OLABİLİR?


Raporda ayrıca; “Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi, İstanbul ili, Adalar 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının kesinleşen kısmında kalmakta olan Büyükada 298 Ada 26 Parsel sayılı taşınmaz; “Sağlık Tesis Alanı” ve “Ortaokul Alanı” fonksiyonunda kalmaktadır” denildi.


Adalar Belediyesi, “Sağlık Tesis Alanı” ve “Ortaokul Alanı” fonksiyonunu “bunları yapacak durumum yok” diyerek Adalar Belediyesi Meclisi veya Encümeninde değiştirebilir. İBB’nin de ruhu duymaz gerçi duysa da bir şey olacağını sanmıyoruz.


Adalar Belediyesi’nin bu tahsisi istemesinin ana sebebinin Ana Okulu bir tarafa “geri dönüşüm” veya başka bir konuda ihale vb. işlemlerde tahsis amacını değiştirerek rant sağlamak olabilir. Üstü kapalı başkasına kiralama da olabilir. Eğer bu şekilde işlemler yapılırsa artık bu rant belediyenin kasasına mı yoksa başka bir yerlere mi girecek takip edeceğiz?

Dikkat edilirse Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, göreve geldiğinden bu yana iş yapmak yerine ne kadar arsa var buralara odaklanmış durumda.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version