Adalar Belediyesi çöp sorununu çözdü!!!

Adalar Belediyesi çöp sorununu çözdü!!!
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

Adalarımızda temizlik sorunu bilhassa yaz aylarında öne çıkıyor. Aslında yaz-kış ayırt etmeden temizlik sorunu bir türlü çözülemiyor. İBB ve Adalar Belediyesinin aynı partiden (CHP) olması da sorunu çözemediğini görüyoruz.


İBB’nin yardımları olmazsa Adalar Belediyesi bu konuda tamamen yetersiz kalacak. Gerçi İBB olmasına rağmen bilhassa yaz aylarında nüfusun artmasıyla oluşan temizlik sorunu bir türlü çözülemiyor. Halkın daha yoğun olduğu caddelerde temizliğe önem verilirken, Adaların üst tarafları kaderine terk edilmiş durumda. Günlerce çöplerin toplanmadığı zamanlara şahit olduk.


Adalar Belediyesi çöp sorununu toptan çözdü!!!


Adalar Belediyesi ise bu sorunu çözmek için değişik bir sistemle çöpleri toplamaya başladı. Pikap denilen ufak araçlarla çöp toplamaya başlayan belediye, sanki Adalar’da artık temizlik konusunun aşıldığı, çok fazla çöp olmadığı için ufak, üstü açık pikaplarla temizlik işlerini yürütmeye çalıştığını görüyoruz.

70’li 80’li yılları hatırlatan kasası açık kamyonetle çöp toplanan görüntülerin herkesi şoke etmesi bir yana, Adalar’da artık mahalle aralarında, ana caddelerinde hemen her gün üstü açık, etrafa çöp suyu sızdıran, koku saçan kamyonetle çöp toplama işlemi yapılıyor. Aynı araçlar bazen yürüyüş yolunda bile görülüyor.

Büyük çöp kutularının içinden belediye çalışanlarıyla elleriyle çöpleri alıp, bu araçlara yüklüyor. Bu durumun satın alınan araçların arıza yapması halinde yerine ikame araç bulunamamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Bilindiği gibi kiralık araçlarda bu tür sorunlar yaşanmıyor, arızalı araçlar yerine yenisini koymak firmaya ait oluyordu.


Üstü açık pikaplarla çöplerin toplanması ve halkın yoğun olduğu yerlere, caddelere bu araçlarla girilmesi belediyenin çöp toplamadaki yetersizliğini, verilen kötü görüntüyü bir kenara koyalım, pis kokuları, sinekleride yanında getiriyor.

Hangi kafaya hizmet bu işlemler yapılıyor Adalılar anlamakta zorluk çekiyor. Eskiden Adaya gelenlerin, Adalıların şikayetleri atların dışkı kokusu iken, şimdi de ağır bir çöp kokusunu içlerine çekmek zorunda kalıyorlar.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat

  • Bu araçlarla temizlik işlerini yapmaya çalışmanızın amacı nedir?
  • Adalar Belediyesinin büyük çöp araçlarına koyacak mazotu kalmadı mı?
  • Adalar’da temizlik sorunu çözüldü ve büyük araçlara ihtiyaç kalmadı da bizim mi haberimiz yok?
  • Bu üstü açık araçlardan çıkan kokunun ve parazitlerin, araçlarla beraber gittiği yerleri sardığının farkındamısınız?
  • Yoksa nadir de olsa alınan kararları uygulamaya mı başladınız? UKOME kararı gereği Adalar’da elektrikli araç dışında araç yasak!, Yoksa bu üstü açık pikaplar elektrikli mi? Büyük çöp kamyonlarını devre dışı mı bıraktınız? Araçları elektrikli olarak mı değiştiriyorsunuz?
  • Yosa Adalar’da tasarruf tedbirleri mi uyguluyorsunuz?
  • Çöplerin araçlardan dökülmemesi için tedbirler alıyormusunuz? Yosa “saldım çayıra mevlam kayıra” mı”
  • Yapılışları, görünüşleri ve kokuları itibariyle, insanları tiksindirecek ve rahatsız edecek çöp, sakatat, yaş deri vb. gibi şeyleri açıkta taşımanın yasak olduğunun farkındamısınız?
  • Daha fazla çöp alabilen araçlarınız arızalı mı?
Adalar Belediyesi çöp sorununu çözdü!!!
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version