Adalar Belediyesi korsan taşımacılık mı yapıyor?

Adalar Belediyesi korsan taşımacılık mı yapıyor?
Yayınlama: 14.08.2024
Düzenleme: 14.08.2024 13:03
A+
A-

Adalar İlçemizde toplu taşıma işlerini bilindiği üzere Adalıların Azmanbüs adını verdiği, anakarada çalışan minibüslerle İETT yapıyor.


Kısacası İETT harici ücretli insan taşımacığı yapanlar korsan taşımacılık yapıyor. Adalar Bebelediyesi korsanlarla mücadele edeceğim slogonıyla çıktığı yolda, korsan akülü araçları toplarken kendisinin de korsan taşımacılık yaptığı iddia edildi.


Adalar Belediyesi, personel aracıyla vatandaşları kendilerine verilen bir IBAN numarasına para yatırtarak Aya Yorgi’ye 83 TL’ye insan taşıdığı hatta bazı durumlarda IBAN numarasına yatırılmayan paraların şöför tarafından tahsil edildiği iddia edildi.


Adalar Belediyesinin “SÖZDE” Azmanbüslere karşı olması, korsan araçlarla yapılan taşımaya “SÖZDE” karşı olması ancak korsan taşıma işini kensinin yapması…

Adalar Belediyesi’nin, İETT’nin araçları dururken taşıma işini ücret karşılığında kendisinin yapmasına bir anlam verilemedi. Üstelik taşımacılık yaptığı aracın bir tanesi bir kaç sene önce Kınalıada’da kullanılmak üzere şartlı bağışlanmıştı.


Adaalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat;

  • Yukarıdaki iddialar doğru mudur?
  • Vatandaşları para karşılığı Aya Yorgi’ye taşıyor musunuz?
  • Vatandaşı Aya Yorgi’ye taşımak için IBAN numarası verdiniz mi?
  • Vatandaşlara bir IBAN numarası verip taşıma ücreti olan 83 TL’yi yatırın dediniz mi?
  • İddialar doğruysa, bu zamana kadar bu yöntemle kaç yolcu taşıdınız? Tahsil ettiğiniz paralar nerede? Verdiğiniz IBAN numarasına mı yatırıldı, yoksa başka bir yerlerde mi? Tahsil ettiğiniz ücretlerin tamamı Adalar Belediyesi’nin kasasına mı yoksa başka bir yere mi girdi?
  • Bazı durumlarda elden alınan paraların yarısının başka yerlere gittiği iddiası doğru mudur? Gidiyorsa nereye gidiyor?
  • Aya Yorgi’ye İETT’den habersiz taşıma yaptığınız, Kınalıada’ya şartlı bağışlanan aracı neden Kınalıada’ya geri getirmiyorsunuz? Bundan sonra size bağış yapmak isteyen vatandaşlar size nasıl güvenecek?
  • Yolcu taşıma işini Adalar’da İETT yapmıyor mu? Toplu taşımayı İETT yapıyorsa vatandaşlardan hangi sıfatla ücret alıp taşıma yapıyorsunuz?
  • Adalar Belediyesi olarak “SÖZDE”korsan taşımacılığa karşı olduğunuzu söylüyorsunuz, Adalılarda azmanbüse karşı, peki Adalar Belediyesi olarak IBAN a para yatırarak neyin taşımacılığını yapıyorsun? Bu yaptığınız korsan taşımacık değil de ne?
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version