Adalar Belediyesi Meclisi’nde kaçak plaj gerilimi!

Adalar Belediyesi Meclisi’nde kaçak plaj gerilimi!
Yayınlama: 07.07.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin temmuz ayı meclis toplantısının ilk oturumu Adalar Belediyesinin meclis salonunda gerçekleşti.

adalar-belediyesi-meclisi’nde-kacak-plaj-kavgasi

Meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda Adalar’daki bazı kaçak plajlara geçici ruhsat verilme teklifi/önergesine CHP’li duyarlı meclis üyelerinin karşı çıkması, mecliste gerilime neden oldu. Bu yerlerin içinde Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül’ün çilingir sofrası kurduğu kaçak plajda var!

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün bilgisi dahilinde, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat tarafından CHP grubuna getirilen “Adalar’daki bazı kaçak plajlara geçici ruhsat verme” önergesi, grupta duyarlı CHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Aynı önergenin Başkan Yardımcısı Engin Çelik tarafından suç işlenip içeriği değiştirilerek tekrar meclise getirilmesi mecliste gerilime neden oldu.

adalar-belediyesi-meclisi’nde-kacak-plaj-kavgasi

Bilindiği üzere partiler meclis toplantıları öncesi grup toplantıları düzenliyor. Grupta onaylanan önergeler/teklifler belediye meclisine getirilerek meclis üyelerinin oylarına sunuluyor. Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen önerge/teklifler ilgili komisyonlara gönderiliyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün bilgisi dahilinde, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın özel bir gayretle gündemde olmamasına rağmen Adalar’daki bazı kaçak plajlara geçici ruhsat verme önergesini ne uğruna veya neyin karşılığı gruba getirdiği merak konusu.

Geçici ruhsat ne demek? Ruhsatın geçicisi mi olur? Bir yere ruhsat verirsin veya vermezsin ki bu yerlerin çoğuna Kaymakamlık tarafından işlem yapılmış. Bu neyin hırsı. Bu yerlerin sahiplerine ne sözler verdiniz veya aldınız! Bu ısrarın amacı nedir? Bu önergeyi grup toplantısına getirenler, Adalar’da insanların denize girecek yeri kalmadığı bir ortamda kime hizmet etmek için göreve geldi. Adalılara mı? Yoksa sermaye gruplarına mı?

adalar-belediyesi-meclisi’nde-kacak-plaj-kavgasi

“Adalar’da denize girecek yer kalmadı. Bu sorunları çözeceğimize kaçak plajlara ruhsat verilmek isteniyor. Biz bunu Adalılara anlatamayız” diyerek bu önergeyi grup toplantısında reddeden 6 CHP’li meclis üyesini kutlamak gerek. Bazı sermaye gruplarına esir olmayıp, Adalıların menfaatini düşünerek ret oyu verdikleri için.

Adalar’daki bazı kaçak plajlara geçici ruhsat verilmesi için önergeyi gruba getirip onaylanmasını isteyen Erdem Gül, Engin Çelik ve Ercan Akpolat’ın amacı kaymakamlığın ve emniyetin baskılarından kurtulmakmış! Bundan önceki belediye başkanların ruhsat vermediği bu yerler için geçici ruhsat vermek, kaçak olan yerlere kanunî bir kılıf hazırlamaktır. Çünkü seneye bu ruhsatlar tekrar uzatılacak, geçici ruhsatlar kalıcı olacaktır. ‘Biz şimdi 1 sene geçici ruhsat verelim ellerinden noter kağıdı alalım. Emniyet ve Kaymakamlıktan kaçalım’ zihniyeti bu yerleri kanunî bir statüye sokmanın başlangıcıdır. Bu işlem diğer kişilerin iştahını kabartacak, herkes bir yer çevirecek, bir büfe yapıp yanına şezlong koyup ruhsat alıp işe başlayacak. Tabii Adalar’da çevirecek bir yer kaldıysa! Duyarlı Meclis Üyelerinin bu önergede ısrar edilmesi halinde derhal bu şahıslar hakkında Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması gerekmektedir.

Korona virüs vakalarının artmaya başladığı bir ortamda kaçak plajlara geçici ruhsat vermeye çalışan, Meclis gündeminde olmayan bir konuyu gruba taşıyıp apar topar meclisten geçirerek kendi meclis üyelerine komplo hazırlayan, emniyetle, Kaymakamlıkla ters düşüyoruz bahanesiyle kaçak yerlere ruhsat vermeye çalışan, üstünü de geçici 1 yıllık ruhsat verelim karşılığında noter tasdikli evrak alırız diyerek kapatmaya çalışan, üstelik grupta reddedilen bir önergeyi allayıp pullayıp içeriğini değiştirip kendi meclis üyelerini kandırma gibi bir hırsa sahip olan ve suç işleyen Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in, buna göz yuman Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün, CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın  Adalar’a ne kazandıracağını Adalıların takdirine bırakıyoruz.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version