ADALAR İLÇE TEŞKİLATI HALKA KAPALI

Yayınlama: 14.06.2012
Düzenleme: 09.01.2013 09:38
A+
A-

CHP Adalar İlçe Teşkilatı yapılan kongre sonunda amacına ulaşmanın rahatlığı içerisinde Adalar Halkı ve Üyelerinin sorunları ile ilgilenmmiyor.

Kongre sonucunda sosyal demokrta inancı uygulayacak ve CHP’nin misyonunu yerine getirecek nitelikte bir yönetim oluşturulamadı.

Yeni yönetim Adalar’da Belediye ile Halk arasında köprü kuramadı. Adalar halkının büyük çoğunluğu Belediye’den şikayetçi. Adalardaki genel kanı yeni yönetimin özgür iradesinin mevcut olmadığı yönünde. Belediye ile doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik bağı olan parti yönetiminin özgür irade ile harekte etmesi beklenmiyor.

CHP Adalar İlçe Teşkilatı örgüt toplantısı yapamıyor. Örgütten gelecek şikayetleri karşılayacak durumda değil. Üyelerin çoğunluğunun oyunu alamadığı için tenkitlerin derecesindeki büyüklük yönetimi böyle davranmaya zorluyor.

Adalar CHP teşkilatı kendi üyelerine sahip çıkmıyor. Makalesi nedeniyle üyesi Baki Nedim Baltacı hakkında açılan tazminat davasını protesto eden partililer ve adalıların mitinginde CHP yöneticileri yok. Bu konuda yorum dahi yapmıyor.

CHP Adalar İlçe Yönetiminin öncülüğünde bu güne kadar hiç bir sosyal ve kültürel etkinlik yapılmadı. Parti içi eğitim ve öğrenim konusunda hiç bir faaliyet düzenlenmedi.

Üyeler adeta dışlanmış durumda. Parti Genel merkezinin çalışmaları, genel politika konularında üyeler aydınlatılmıyor. Türkiyedeki siyasal faaliyetleri üyeler yazılı ve görsel medyadan öğreniyor.

Halkın sorunlarını parti kanalından parti merkezine aktarma fonksiyonu yok edildi. Ümidi kesen Adalılar sorunlarının halledilmesi için Partiye müracaat etmekten vaz geçtiler. Enteresan olanı sorunlarını gelip parti üyesi Şaban Güney’e anlatıp ondan çözüm bekliyorlar.

Önümüzdeki Belediye seçimlerinde bu yönetim ile başarı elde etmek mümkün değil. İmkansızlığı yaratan en önemli etken Belediyenin fiili uygulamaları.

Yönetim derhal kapalı kapıları açmalı, üyelerin kırgınlıklarını giderici toplantılar düzenlemeli ve onları partiye kazandırmalıdır. Kapalı kapılar arkasında yapılan siyaset CHP misyonuna uygun olamaz. Küskünlüğün ve suni başarının kimseye faydası olmaz. Yöneticiler örgüt toplantısı yapmayı en azından denemelidir.

Kapılar üyelere ve halka kapalı tutulmaya devam ettiği taktirde, partililerin kendi aralarında sorunlara çözüm üretecek toplantılar yapma gerekçesine kapı aralanır.

Siyasette gücü parçalamanın rakiplere yarayacağını biliyoruz.
Gücün parçalanması sorumluluğunu mevcut yönetim üstlenmek zorunda kalacaktır.

,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version