Adalar İlçesi Ulaşım Koordinasyon Toplantısı’ndan trafik güvenliğini kökten değiştirecek kararlar çıktı. Plakasız ve tescilsiz elektrikli araç kullanımının tamamen yasaklandığı ilçede, araç sahipleri için son tarih 31 Aralık olarak belirlendi. TüvTürk Gezici Muayene İstasyonları ise 15 Aralık Pazartesi günü mesaiye başlıyor. Muayenesi yapılmayan araçlar toplanacak.
Yeni düzenleme kapsamında elektrikli araçlarını muayene ettirmek ve tescil sürecini tamamlamak isteyen vatandaşlar için TüvTürk Gezici Muayene İstasyonları adalara geliyor. Araç sahiplerinin, belirtilen tarihlerde araçları ve ruhsatları ile birlikte randevu almaksızın doğrudan müracaat etmeleri gerekiyor.
İşte Adalar Muayene Programı:
15 Aralık Pazartesi: Büyükada Ayanikola Mevkii (Adalar Belediye Atölyesi)
16 Aralık Salı: Heybeliada Çeşme Mevkii (İtfaiye Müfrezesi Karşısı)
17 Aralık Çarşamba: Burgazada Zabıta Amirliği Önü
18 Aralık Perşembe: Kınalıada Zabıta Amirliği Önü
Toplantıda paylaşılan tahmini verilere göre, Adalar genelinde trafik tescili bulunmayan yüzlerce araç trafikte seyrediyor. Yetkililer, 31 Aralık tarihine kadar bu araçların kayıt altına alınmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı ve araçların trafikten menedileceği uyarısında bulundu.
Adalara göre tahmini tescilsiz araç dağılımı ise şu şekilde:
Büyükada: 250 adet
Heybeliada: 175 adet
Kınalıada: 75 adet
Burgazada: 50 adet