Adalar’dan kaçış devam ediyor

Adalar’dan kaçış devam ediyor
Yayınlama: 24.05.2023
A+
A-

Beklenen İstanbul depreminden dolayı halkın İstanbul’da yaşama endişesi var. Olası büyük depremden nispeten daha az etkilenecek ilçelerden olan Pendik, Kadıköy, Kartal, Beşiktaş, Sarıyer, Nişantaşı, Şişli ve Levent’e ilgi arttı.

Adalar’da ise faya yakınlığı nedeniyle taşınma işlemlerindeki artışlar devam ediyor. Ada sokaklarında nakliye araçlarının fazlalığı gözden kaçmıyor. Satılık ilanlarıda büyük artılşar gözleniyor. Satılık ilanların daha çok gayrimüslim vatandaşlarımıza ait olduğu gelen bilgiler arasında. Olası bir depremden dolayı hemen hemen her sokakta satılık ev ilanı bulunuyor. Ancak gayrimenkul fiyaları bazında bakarsak fiyatlarda bir düşüş gözlenlenmiyor.

Adalar’da satılık konut stoku yüzde 79 artış gösteririken, yıllık değer artışı yüzde 119, şubat ayı değer artışı yüzde 6 oldu. Adalar’da ortalama metrekare fiyatı 43 bin 946 TL, ortalama konut fiyatı 5 milyon 712 bin 980 TL olarak gerçekleşti

İstanbul’da oturmak isteyen vatandaşların önceden dikkat etmediği; binanın sağlamlığı, binanın yaşı, zemininin ve inşaat malzemesinin kalitesi gibi durumların şu anda ilk sordukları soru olduğu belirtiliyor.

Depremden daha az etkilenecek olan İstanbul’un kuzey bölgesi ile ilgili olarak kiralar yükseldi. Depremde az riskli, kuzeyde kalan ilçelerinde, Beykoz % 93 ,Sarıyer % 89 ,Tuzla % 87 , Maltepe % 85 Kadıköy % 78 olarak devam etmekte.

Adalar'dan kaçış devam ediyor
Adalar'dan kaçış devam ediyor
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version