Adaların b.kları böyle denize boşaltılıyor (Video)

Adaların b.kları böyle denize boşaltılıyor (Video)
Yayınlama: 07.06.2023
Düzenleme: 07.06.2023 10:49
A+
A-

Büyükada derin deniz deşarj hattı Kartal istikameti 2200 metre uzaklık, 60 metre derinlikte kimyasal pisliği denize boşaltılıyor. Atık sular akıntıyla direk Kadıköy sahillerine geliyor.

Adaların atık suları işte böyle denize boşaltılıyor (Video-Özel Haber)


Adaların derin deniz deşarj hatları, Kınalıada, Burgazadası ve Heybeliada, Yalova istikametine doğru boşaltılırken, Büyükada ise Kartal istikametine doğru 2 kilometre açıktan dipten boşaltılıyor. Anakara da bazen gördüğümüz kırmızı yosunların ve kokuların sebebi bu ve diğerleri. Bu ve bunun gibi Marmara Denizi’ne derin deniz deşarj hatları vasıtasıyla boşaltılan atık sular Marmara Denizi’nde oluşan müsilajın baş nedeni…

DERİN DENİZ DEŞARJI NE DEMEK?

‘Derin deniz deşarjı işlemi, yeterli arıtma kapasitesine sahip olduğu mühendislik çalışmaları ile tesbit edilen alıcı ortamlarda denizin seyreltme ve doğal arıtma süreçlerinden faydalanmak amacıyla atıksuların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi’ olarak tanımlanıyor.

Adına ve açıklamalara bakınca yüzyılın yöntemiymiş izlenimi uyandıran, Marmara Denizi’ni bitiren, Kuzey Ege tatil beldelerinde yapılması konusunda görüşlerin arttığı, güzelim yerleri b.k edecek olan b.mb.k bir b.k tahliye yöntemi. Denize, etkisi uzun sürede ortaya çıkan bir atom bombası atmak gibi bir şey. Uyanıklık yap at denize halk bilmezse, balıklar bilir başka bir deyişle pisliği halının altına süpür… Bu proje ile birlikte Ergene Nehri’nin taşıdığı tüm atıklar Marmara Denizine akıtıldı.

Yaşamak için sağlıklı bir çevre ve doğaya sahipken bu kadar yıkım ve felakete yol açmak…sadece bazı iş adamları, fabrika sahipleri atık su arıtmanın ekonomik yüküne katlanmasın diye resmen ülkemizin, geleceğimizin mahvediyoruz. Resmen bir ilişkide değer bilmeyen, eşini çantada keklik gören biri gibi her türlü suistimali yapıyoruz, umursamazlığı gösteriyoruz doğaya.

Tabi ki bu iş böyle gitmeyeceği belliydi. Doğa ve çevre felaketlerini tetikleyecek biyolojik bozulmalar saatli bombaya benzer. Dengeyi bir defa bozduğunuzda, kantarın topuzunu bir defa kaçırdığınızda o işin geri dönüşü yoktur artık. Aynen 37 derece vücut sıcaklığında iken sağlıklı olup, ateşiniz 39 dereceye çıkınca yüksek ateşten havale geçirmeniz gibi. Bu atıklar Marmara Denizi’ndeki müsilajın baş aktörü…

Bu teknikte amaç görüntü kirliliğini engellemektir. Atık suyun kullanılabilirlik açısından ilk durumuna getirmek gibi amaç güdülmez. Açık deşarj uygulamalarında arıtmanın performansı gözle görülür şekilde belirgin olacağından halktan gizlemek için kullanılır.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version