Akpolat: “Araçların önüne atlarsam trafik aksar”

Akpolat: “Araçların önüne atlarsam trafik aksar”
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin oturumunda Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, “Minibüs görüntü olarak yakışmıyor Adalar’a ama yaşanan bir kaos var. Bu kaosu da çözmek, her ilçede olduğu gibi büyükşehir belediyesinin görevi” ifadelerini kullandı.

Adalar Belediye Başkanı İBB'de Azmanbüs sorularını cevapladı


“Adabüs” adı verilen, yerli halkın “Azmanbüs” diye karşı çıktığı araçlara ilişkin CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da “Adalıların benimsediği Adabüs’lerin hizmet verememesinin sebebi, UKOME’de bu araçların tescillerinin uzatılamaması” dedi.


Adalıların “Azmanbüs” adını taktığı ulaşım aracına ilişkin AKP Sultangazi Meclis üyesi Cemil Keskin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Soru önergesi kabul edildi.


Adalıların gözünün içine baka baka doğruları konuşmayan yöneticiler!


Adalar Belediye Başkanı olsun, CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan olsun bilerek veya bilmeyerek doğruları konuşmuyor.


Gencay Özcan diyor ki; “Adalıların benimsediği Adabüs’lerin hizmet verememesinin sebebi, UKOME’den bu araçların tescillerinin uzatılamaması” buna benzer bir söylemde Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat söyledi.


Bana CHP Grup Sözcüsü Özcan’ı ve Akpolat’ı destekler bir tane UKOME kararı göstersinler herkesten özür dileyeceğim. ÇİN’den ithal edilen tescilsiz araçların Adalar’da çalışmasının UKOME tarafından verilen izinle veya UKOME tarafından iznin uzatıldığına dair hiç bir belge gösteremezler. Çünkü YOK. Araçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şifahen verdiği izinle çalışıyor. Bu araçların UKOME ile uzaktan yakından bir alakası yok. Devlet tescilsiz araçlara izin falan vermez, verirse sorumluluğu üzerine alır. CHP Grup Sözcüsü’nün ve Akpolat’ın bunu bilmemesi mümkün değil o zaman yalan konuşuyorlar diyebiliriz.


Adalar, her ne olursa olsun taşıt vb kara trafiğine kapalıdır. Şuan Adalar’da Anayasa suçu işleniyor. İBB, İETT ve Adalar Belediyesi anayasanın üstünde değil. Özel kanunla Koruma Kurulu, Adaların tamamını SİT alanı ilan etmişse , Adalar Özel Çevre Koruma Alanı ise, trafiğe kapalı alan olarak ilan edilmişse trafiğe açamazssın, her ne kadar toplu ulaşım anayasal hak desenizde olmaz.


Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Adalara gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanısın bunu net olarak söyleyebilirim. Adaları Erdem Gül’ü aratır duruma soktun. Hemde bu kısa zamanda. Ne konuştuğun anlaşılıyor, ne akıcılığın var, olaylardan kopuksun, anlatmak istediğini dile getirmekte yetersizsin, Cemil Keskin sana diyor ki “benim soru önergeme cevap veren başkanımız adaylık sürecinde “eğer buraya herhangi bir minibüs gelirse ilk önüne atlayacak kişi benim” kendini önüne atacağım diyen belediye başkanımız diye eleştiren Keskin’e verdiği cevaba bakın: “şuan arabanın önüne atlayıp trafiği aksatmak doğru bir eylem değil”… Trajikomedi. Trafiği aksatacakmış. Bunu “ada çocuğu” belediye başkanı söylüyor. Hay senin adalılığına! Adalar ve trafik kelimelerinin yan yana gelmesi bile insanı ürkütüyor.

Akülü araçları topluyorum diye gündemi değiştirme çabaların yakında son bulacak. İnşallah yanılırız ancak yanında dolaştırdığın Adalara kaçak akülü araç sokarken polis tarafından yakalanan Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcın olan Haydar Karasu‘yu görünce samimiyetini sorgulamak durumunda kalıyoruz! Sırası gelmişken Adalara akülü araçları ilk sokan hangi başkan ve bu başkanın yardımcısı kim?


“276 tane fayton esnafının plakalarına 300 bin tl ödeme, her bir aileye de birer iş hakkı verildi. ” diyor “ada çocuğu” başkan, peki biz de soralım;

  • İşe alınan vatandaşlar arasında ailenden, akrabalarından kişi veya kişiler var mıdır?
  • Faytoncu ailelerine ödenen paralarda vatandaşlardan herhangi bir talebin oldu mu?
  • Atları işkenceden kurtardık deyip sonlandırdığınız fayton taşımacılığınaki Türkiye’nin dört bir tarafına göndediğiniz atlardan kaçı canlı kaldı?
  • Bir gecede atlarla çektirdiğiniz resimleri neden sosyal medya hesaplarından sildiniz?
  • Babam faytonlara ödenen paralarla evler, dükkanlar aldı” diyen @mikarun dan ders almayı düşünüyor musunuz?
  • Şov nedir nasıl yapılır, twerk nasıl yapılır, denizden çıkma, sünger arama, göbek atma, kaybolma, arabanın önüne atlama, konularında fazlasıyla yardıma ihtiyacınız var. İddia edilen 6 (Altı) kayıt dışı danışmanın yerine bir @mikarunu yardımcı olarak düşünür müsünüz?
  • @mikarun Azmanbüsler hakkında ne düşünüyor, Adalılara destek verir mi?

HİÇ KENDİNİZİ YORMAYIN!

2021 yılında UKOME tarafından da kabul edilen, İBB Başkanı İmamoğlu ve daha bir çok önemli isimlerin imzası olan Adalar İlçesi, Ulaşım ve Lojistik yönergesinde, Adalar’da çalışacak olan araçların tescilli olması ve daha sonrada Adalar Ulaşım ve Loiistik Komisyonu tarafından adada kullanılabilir olduğuna dair bir raporun alınması gertiğini tekrar belirterek yazımızı bitirelim.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version