Binlerce kişi can verecek

Binlerce kişi can verecek
Yayınlama: 20.05.2023
Düzenleme: 20.05.2023 11:09
A+
A-

Büyük İstanbul depremi konusundaki uyarılarıyla gündeme gelen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir uyarıda daha bulundu.


Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı ’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına telefonla bağlanarak, Türkiye’de beklenen depremler hakkında açıklamalarda bulundu.


Prof. Dr. Görür, “İzmir’e dedim ki; bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi Hatay’ı uyardığımız gibi ve Elazığ’ı uyardığımız gibi” dedi.


BU DEPREM GELİRSE ON BİNLERİ TELEF EDECEK


Prof. Dr. Görür sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın, ne zaman nerede olacağını bırakın, İstanbul nasıl olur, neresi yıkılır, orası mı sağlam, burası mı demeyi bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek ve bu bilimsel gerçeklilik. Artık İstanbul’u İzmir’i depreme nasıl hazırlayabiliriz, ne yöntemler yapabiliriz bu belli. Depreme dirençli kentler haline getirelim.”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version