İstanbul, 1 Ekim 2025 – Adalar Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen “Bisikletlerini Al Gel Filistin’e Destek Ol” etkinliği, bugün saat 15.00’te Büyükada Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Filistin halkına destek olmak amacıyla organize edilen bisiklet turu, yüzlerce katılımcıyı bir araya getirerek hem spor hem de dayanışma mesajı vermeyi hedefliyor.
Etkinlik, Çınar Meydanı’nda start alacak. Katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla pedal çevirerek adanın sokaklarında tur atacak. Organizasyon, Adalar Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Adalar Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (Yeşilay, TÜGVA, İHH gibi) desteğiyle hayata geçiriliyor. Müftülük yetkilileri, etkinliğin “Filistin’deki mazlumlara ses olmak ve gençleri spora teşvik etmek” amacıyla düzenlendiğini belirtiyor.
Bisiklet tutkunları, aileler ve gençlerden oluşan katılımcıların, tur boyunca “Filistin Özgür Olacak” sloganları atması bekleniyor. Etkinlik kapsamında, katılımcılara Filistin temalı rozetler ve bilgilendirme broşürleri dağıtılacak. Turun sonunda meydanda bir dayanışma konuşması yapılması ve dua okunması planlanıyor.
Benzer dayanışma etkinlikleri, son dönemde Türkiye genelinde artarken, Adalar’daki bu organizasyon yerel bir örnek olarak öne çıkıyor. Katılım için saat 15.00’e kadar Büyükada Çınar Meydanı’na davetlisiniz!
