Büyükada’daki bu görüntü “artık pes” dedirttirdi!

Büyükada’daki bu görüntü “artık pes” dedirttirdi!
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

Büyükada’da bugün saat 12.30 sularında İETT’te ait, benzerlerinin toplu taşımada kullanıldığı bir araç, bir kişiyi almak için Büyükada İskelesine gelip şahsı alıp gitmesi Büyükadalıların tepkisine neden oldu.

Büyükada'daki bu görüntü "artık pes" dedirttirdi!  #sondakika #haber

Tabi akılımıza Anayasa’daki eşitlik ilkesi geldi ve nerede bu Anayada’daki eşitlik ilkesi diye sormamıza neden oldu?

Hangi önceliğe istinaden bir araç, Büyükada’da her türlü vasıtaya kapalı alana girebiliyor? Ambulans aracı mı ? Polis aracı mı? İtfaiye aracı mı? Hangisi?

Sen değilmisin kurumunuzun sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıp ” UKOME kararları kapsamında yayalaştırılmış alanlarda akülü araba, scooter ve bisiklet kullanan vatandaşlar uyarılarak alan dışına çıkarılıyor ve kontroller devam ediyor. Denetimler akşam saatlerine kadar devam ediyor” diyen. Yaptığın uygulama doğru ama önce kendin uyacaksın! Halk arasından bir deyim vardır ‘Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu’

Trafiğe kapalı alana girmek ile EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) alanına girmek arasında hiçbir fark yok. İETT anayasanın, kanunların üzerinde mi?

Bu araca anında mobese kameraları incelenip ceza yazılmalı veya bu görüntüler ihbar kabul edilip direk plakasına ceza yazılmalı, kanunen Adalar Trafik Şube tarafından…

Görüntülere baktığımızda, özel ve şahsi işlerde kamu malı kullanılıyor, maaşını belediyenin karşıladığı belediye işcisi de özel şöför olarak kullanılıyor…

Olaya şahit olan bir adalı ise “Tarihi Büyükada iskelesinden tek adama özel servis, hemde otobüsle!… Son nokta bu olmalı. İsteğimiz iyiye gidiş olmuyorsa, böyle kalsın Adalar😡😡😡” diyerek yazının sonuna emoji koyarak tepkisini dile getirdi.

EDS nedir: EDS, trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir.

Büyükada'daki bu görüntü "artık pes" dedirttirdi!
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version