Erol Aksoy’un 8 yıl hapis cezası ve yurtdışı yasağı var ama o ortada yok. Büyükada’daki evinede uğramıyor. Büyükada’daki evlerine TMSF el koymadan önce Nizam Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen Erol Aksoy’un ada muhtarlığında kaydı çıkmazken, uzun zamandır Büyükada’ya gelmediğini söyleyen mahalleli ve çevredeki esnaf da, “2-3 yıl önce Erol Aksoy’u adada görüyorduk. Yılda 3-4 defa geliyordu. Annesi burada oturuyordu. Ama uzun zamandır görmedik” dedi.
Habertürk’ün haberine göre, Hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan batık bankacı Erol Aksoy, “nitelikli zimmet” suçundan verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını Yargıtay’ın onamasının ardından adeta sırra kadem bastı. İstanbul Tarabya’daki evine ve bir zamanlar sık sık gittiği Büyükada’ya uğramadığı öğrenilen Aksoy’un nerede olduğu bilinmiyor
TMSF’ye devredilen İktisat Bankası’nın eski sahibi, kendi bankasının içini boşaltan batık bankacı Erol Aksoy ile banka yöneticileri Cenap Önal, Fikret Güler, Cüneyt Sel ve Roy Arto Gevrekyan’a ilişkin karar geçtiğimiz ay alındı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, oybirliği ile verdiği kararda Aksoy’a “nitelikli zimmet” suçundan 8 yıl 4 ay hapis, 5 bin 500 lira da adli para cezası verdi. Eşi İnci Aksoy ise beraat etti. Mahkemenin kararı bazı sanıklar tarafından temyiz edildi. Yargıtay 7. Ceza Dairesi de 2 ay önce temyiz incelemesini tamamlayıp yerel mahkemenin kararını onadı.
Yargıtay’ın oybirliği ile aldığı onama kararının taraflara tebliğ edilmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçerken, işadamı Erol Aksoy ortadan kayboldu. Nerede olduğu bilinmeyen Aksoy’un, Sarıyer Tarabya’da bulunan evine ve bir zamanlar sık sık gittiği Büyükada’ya uğramadığı öğrenildi. Erol Aksoy için yurtdışı çıkış yasağı kararı bulunmasına karşılık, bir şekilde yurtdışına çıkmış olabileceğine dair iddialar da var.
Büyükada’daki evlerine TMSF el koymadan önce Nizam Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen Erol Aksoy’un ada muhtarlığında kaydı çıkmazken, uzun zamandır Büyükada’ya gelmediğini söyleyen mahalleli ve çevredeki esnaf da, “2-3 yıl önce Erol Aksoy’u adada görüyorduk. Yılda 3-4 defa geliyordu. Annesi burada oturuyordu. Ama uzun zamandır görmedik” dedi.
İktisat Bankası, 15 Mart 2001’de TMSF’ye devredildi. Aynı yıl 17 Aralık günü ise, İktisat Bankası’nın bankacılık lisansı kaldırıldı. 4 Nisan 2002’de alınan genel kurul kararıyla da İktisat Bankası’nın tüm aktif ve pasifleri ile Bayındırbank’ın bünyesine alınmasına karar verildi.