Değerli Adalılar

Değerli Adalılar
Yayınlama: 03.01.2012
Düzenleme: 10.05.2012 15:54
A+
A-

Değerli Adalılar,

Adalıların ve Adaları ziyarete gelenlerin yerel ve ortak gereksinimlerini karşılamak, Adalar’ın sorunlarına çözüm üretip buradaki yaşam kalitesini yükseltmek ve Adalar’ı her bakımdan örnek bir yer haline getirmek amacıyla 2 yılı aşkın süredir çalışıyoruz. 25 yıldır kuru bir özlem ve hayal olmaktan ileri gidemeyen, başlansa bile ardı getirilemeyen bazı hizmetleri, kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdik. Önceki dönemde İBB tarafından yapılan ve Belediyemizin bir yıllık öz gelirlerinden fazla olan, yıllık yaklaşık 8.5 milyon liralık ayni ve nakdi yardım desteği tamamen kesilen, deniz taşıtlarındaki 29 personeli bir gecede çekilen ve öz gelirlerine oranla 4.5 kat borç yükünü karşısında bulan Adalar Belediyesi’nin yeni yönetimi olarak, tasarruf bilinci, akılcı ve bilimsel çalışmalarla bugüne yüz akıyla geldik.

Aldığı onca yardıma rağmen çalışanlarına bile borçlanan anlayıştan, bugün itibariyle memurlarına ve işçilerine borcu olmayan belediye düzeyine gelindi. Öncelikle çalışma arkadaşlarımızın eğitimine önem vererek hizmet içi eğitim programı başlattık ve ilk kez memur sendikasıyla masaya oturup memur çalışanlarıyla da sözleşme imzalayan belediye olduk. Çünkü bir kurumun en değerli unsurunun ve varlığının çalışanları olduğunu biliyoruz.

Türkiye’nin gözdesi, İstanbul’un bir ilki olan Adalar Müzesi’ni, bütün engelleme çabalarına rağmen hayata geçirip, Adalarımızın unutulmaya yüz tutmuş tarihini canlandırdık. Olamaz denilen Kınalıada’daki kaçak antenlerin 14 tanesinden 10 tanesini kaldırdık. Büyükada’da 1 No’lu Acil Sağlık İstasyonu’nun kurduk. Maltepe Üniversitesi ile protokol yaparak Heybeliada’ya Sağlık Merkezi kazandırdık. Bütün yokluğa rağmen, deniz taşıtlarını, acil hastaların taşınabilmesi için 24 saat halkımızın hizmetine sunduk ve kara ambulansımızı yeniledik. İşgal altına alınmış kıyıları, halkımızın hizmetine sunmak için mücadele verdik. Büyükada Aya Nikola mevkiindeki çöplükten halk plajı yarattık.

İnsanlarımızla biraraya geldik; hemşehrilerimizi dinledik, plan ve projelerimizi paylaştık, ortak paydalarda buluşmaya özen gösterdik. Esnafımızla ve vatandaşlarımızla sık sık toplantılar yapıp sorunlara çözüm aradık. Kendi kendine toplanıp dağılan bir belediye meclisinden, halka açık, şeffaf, her ay bir başka adada, katılımın yüksek olduğu, Adalar’ın sorunlarının tartışılıp çözümler üretildiği, plan ve projelerin görüşüldüğü, hizmet üreten, etkin, verimli, yoğun çalışan, örnek ve saygın bir belediye meclisi oluşturduk. Meclis toplantıları sonrasında hemşehrilerimizin dilek, öneri, eleştiri ve sorunlarının da dinlendiği, demokratik, katılımcı ve güven veren bir yerel yönetim modeli oluşturduk.

Kaçak inşaatların yıkımına başladık, abartılı yol ve kaldırım işgallerini sona erdirdik. Kültürel miras envanterini çıkardık. E-Belediye uygulamasını başlattık. Cephe ve tabela düzenlemelerinden, park-bahçe iyileştirmelerine, stratejik atık yönetiminden, Adalarımızın öngörönüm düzenlemelerine kadar onlarca proje hazırladık. On Meslek Odasıyla ve Altı üniversiteyle işbirliği protokolleri yaptık.

Makedonya Veles, Kırgızistan Çolpon Ata, Nepal Pokhara ve Bursa Nilüfer Belediyeleri ile kardeş şehir olduk. İsveç Nacka Belediyesi ile geleceğe yönelik projeler hazırladık. Tarihi Kentler Birliği’ne üye olduk. Ayrıca Ulusal Ahşap Birliği ve Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Europa Nostra’nın (Kültürel Mirasın Korunması) kurucu üye olduk.

Dünya turizm sektörünü buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarlarına (EMITT) düzenli bir şekilde katılarak Adalar’ı ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtmak için çaba harcadık. Felsefe günlerinden, edebiyat söyleşilerine, kültür sanat etkinliklerinden, uluslararası gençlik kamplarına, Heybeliada Müzik Araştırma Merkezi’nin proje ortağı olunmasından 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansıyla proje ortaklığında gerçekleştirilen festivallere kadar pek çok etkinliğe imza attık.

Büyükada sokaklarında kangren halini almış halk pazarına çözüm bularak düzenli bir pazar alanı yaptık. Halkımızın hizmetine sunduğumuz güzel bir çiçek ve süs bitkileri serası oluşturduk. Diğer yerel yönetimlere örnek olabilecek, yüzlerce hemşehrimizin eğitim gördüğü ve yardımlaşmayı gerçekleştirdiği eğitim, kültür-sanat ve gönüllüler merkezini kurduk.

Yasal olarak zorunluluğumuz olmamasına rağmen, Adalarımızın özel konumunu ve önemini göz önüne alarak stratejik planı hazırladık. 1/5000’lik planın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda onaylanmasına katkıda bulunduk. Adalar Belediyesi’nin kuruluşundan beri hazırlanmayan 1/1000’lik planın yapılması için meclis kararı aldık ve çalışmalara başladık.

Çalışmalarımızda daima hukuka, yasalara, adalet ve eşitlik ilkelerine uygun olarak halka hizmet etmeye odaklandık. Bu başarı, sevgili hemşehrilerimizin ve halka hizmete odaklanmış olan insan ve yurt sevgisiyle dolu çalışan arkadaşlarımızındır. Yapılan her proje ve çalışmada, halkımızı bilgilendirme ve onayını alma çabası içerisinde olduk.

Değerli Adalılar ve dostlar; sizlerin destekleriniz, öneri, eleştiri, rehberlik ve alınan kararlara katkılarıyla Adalarımızı birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Bunun için yüksek enerjimiz, insan sevgimiz, hizmet coşkumuz ve kararlı çalışkanlığımız vardır. Yakın gelecekte uygulayacağımız projelerle çok daha güzelleşmiş, sorunlarının büyük kısmını çözmüş Adalar’ı birlikte yaratacağımız inancındayız.

En Derin Saygılarımla…
Ocak 2012
Dr. MUSTAFA FARSAKOĞLU
BELEDİYE BAŞKANI

 

Adalar Belediyesi

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 75 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version