Haklarında “Kara para aklama” soruşturması başlatılan sosyal medya fenomeni, güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında bir detay ise akıllara, “Şüphelilerden biri itirafçı mı oldu?” sorusunu getirdi.
Damla GÜLER / İSTANBUL – Kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklamakla suçlanan Engin-Dilan Polat savcıya verdikleri ifade sonrası, “suç örgütü kurma ve yönetme”, “yasadışı bahis”, “suçtan kaynaklı mal varlığını aklama” ve “vergi usul kanuna muhalefet” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Çiftin avukatı Ahmet Gün ise “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklı mal varlığını aklama” ve “vergi usul kanuna muhalefet” suçlarından tutuklamaya sevk edildi.
EN UZUN SÜRE AVUKATLARI İFADE VERDİ
Dilan Polat ve Engin Polat emniyette verdikleri ifadede mali işlerle avukatlarının ilgilendiğini söyleyerek, “O ne dediyse onu yaptık” dedi. Ahmet Gün ise, “Ne dediyseler onu yaptım” diyerek kendini savundu. Öte yandan Dilan Polat savcılıkta 6 dakika ifade verirken eşi Engin Polat 15 dakika savcı odasında durdu. Avukat Ahmet Gün savcının odasında yaklaşık bir saat ifade verdi.
Savcılık ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün’ün de bulunduğu 16 kişi tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Tutuklanması talep edilen avukat Ahmet Gün ile ilgili savcılığın yazdığı sevk notu ise dikkat çekti.
“ETKİN PİŞMAN” DETAYI
Savcılık hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Ahmet Gün’ün tasfiye halindeki kendine ait 5 şirketten Dilan Polat’a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış olmadan değişik zamanlarda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira sahte fatura düzenlediği belirtildi. Düzenlenen sahte faturaların MASAK analiz raporu ile tespit edildiği belirtilen sevk yazısında bir ifade dikkat çekti. Savcılık yazısında, “Etkin pişman” cümlesini şüphelilerden birinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı olmuş olabileceğini akıllara getirdi. Bahse konu yazı ise şöyle, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv San. ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta..”