Heybeliada Spor Kulübü’nün gizli kahramanı Sedat Özyurt

Heybeliada Spor Kulübü’nün gizli kahramanı Sedat Özyurt
Yayınlama: 14.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Maddi olanakları kısıtlı olan amatör lig takımlarının başarısı için çalışan gizli kahramanlar vardır. İşte bunlardan biri Heybeliada Spor Kulübü’nün başarısı için perde arkası çalışan Sedat Özyurt…

Heybeliada Spor Kulübü’nin gizli kahramanı Sedat Özyurt

Heybeliada Spor Kulübü’nün perde arkasında, kulübün başarısı için çalışan gizli kahraman Sedat Özyurt ile kulüpteki çalışmaları hakkında bilgi aldık. Formasından, çorabına kadar yıkayıp maça hazırlayan Özyurt, çalışkanlığı bir tarafa mütevaziliğiyle de dikkat çekiyor.

54 yıldır Heybeliada’da oturduğunu belirten Özyurt, Adalar Belediyesinden emekli olmuş ama çalışırken bile Heybeliada Spor Kulübü’nün başarısı için mücadele etmiş.

Senelerce 2. Amatör, 1. Amatör liglerinde futbol oynayan Özyurt, 10 yıldır Heybeliada Spor Kulübü’nün yönetiminde kulüp müdürü olarak görev yapmakta. Kulübün gözle görünmeyen işleri sırtına binmiş durumda. Maddi, manevi işler yanı sıra takımın seyirci olsun, lisans işleri olsun, maça hazırlama olsun, çamaşırlarını yıkama olsun kısaca bir takımın maça çıkması için ne gerekiyorsa bırakın yönetici olmasını bir malzemeci gibi çalışıyor. Sedat Özyurt olmazsa takım maça çıkamayacak dersek abartmış olmayacağız.

Yaptıklarından hiç rahatsız olmayan Özyurt, “Maça gidiyoruz, oyuncu psikolojisi dahil futbolcuların eksiklerinden tutun antrenman hazırlıkları, futbolcuların isteklerini karşılık vermek için zevkle çalışıyorum. Hiçbir zaman sırtımdaki bu yükten rahatsız olmadım. Gözle görünmeyen birçok iş var. Kulübün temizliği, idaresi, çamaşırlarının yıkanması, asması, kurutması, bir daha ki maça tertemiz olması için hazırlıkları, maç günü esamiye listesinin hazırlanıp hakeme verilmesi, lisansların kontrolü, formalar, eşofmanlara sponsor bulunması bütün bunları elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum” dedi.

Takımın herşeyi

Yönetici olmasına rağmen bir malzemeci gibi çalışan Özyurt, futbolcuların hem velisi hem abisi gibi. Futbolcuları motive etmek için elinden geleni yapıyor. Maçlarda soyunma odasının bütün sorumluluğu kendisinde. Adalı çocuklarla antrenman ve maç günleri adadan yola çıkan Özyurt, anakara da diğer çocuklara buluşup nereye gidilecekse yola çıkıyorlar. Soyunma odasına giren Özyurt, formaları tek tek askıya asıp futbolcuların hiçbir eksiği kalmaması için gayret gösteriyor. Maçlara giderken otobüs bulma sorunu, bulamazsa taksilerle maçlara gidilmesi Özyurt’u çok zorluyor ama bu zorluklar kendisini yıldırmıyor.

Tesis sorununa da değinen Özyurt, “bir tesisimizin olmaması bizi çok zorluyor. Çam Limanı’ndaki spor sahası bitirilebilse, çalışmalarımızı burada yapabilsek, çocukları burada eğitebilsek veliler bu konuların üstüne daha fazla eğilecekler” diyor.

Ne diyelim, Sedat Özyurt gibi özverili, fedakar yöneticilerin spor camiasında çoğalması dileğimizle…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version