Heybeliada’da orman yangını

Heybeliada’da orman yangını
Yayınlama: 17.06.2012
Düzenleme: 25.12.2012 16:59
A+
A-

Heybeliada’da orman yangını

Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangına, karadan, havadan ve denizden müdahale edildi.

Heybeliada’nın At Ahırları mevkisinin üst bölümünde kalan çamlık alanda, saat 14.50 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, havadan Orman Bölge Müdürlüğü’nün 4 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopteri ile müdahale edildi.
Kartal ve Maltepe itfaiye ekiplerinin de takviyesiyle Adalar itfaiyesi, yangına karadan müdahale etti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman müdahalede güçlük çekilen yangın, 1,5 hektarlık alan içerisinde tutuldu.
Ekipler, yangının bölgedeki bir manastıra sirayetini de önlenmek için çalışma yürütü.
Öte yandan, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale amacıyla İzmir ve Edremit’ten 2 uçak takviye istedi. Ayrıca, Çanakkale’den de 1 yangın söndürme helikopteri yola çıktı.
Yangına karadan müdahale amacıyla İstanbul’un Anadolu yakasındaki bazı itfaiye gruplarının da Heybeliada’ya gönderildi.Çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı.

Yangın Söndürüldü

Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangın, denizden, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürüldü. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın yaklaşık 2 saat sürdü. Tatil için adada bulunanlar ve adada yaşayanlar yangın nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Heybeliada’da ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, tarihi Terk-i Dünya Manastırı ve at ahırlarını tehdit etti.

Yangına ilk olarak Adalar itfaiyesi müdahale etti. Adalar itfaiyesi yetersiz kalınca Kartal’dan bir çıkarma gemisi ile bölgeye takviye itfaiye ekipleri gönderildi. 4 uçak ve 1 helikopter havadan, Kıyı Emniyeti’ne bağlı römorkör denizden, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar da karadan alevleri bastırmaya çalıştı.

Müdahale yaklaşık 2 saat sürdü. Yangın kontrol altına alındıktan sonra itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Heybeliada sakinleri yangına, piknik için adaya gelip mangal ateşi yakanların sebep olduğunu iddia etti.

Yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version