Heybeliada’da Prenstur’a ait olan yolcu iskelesi yayılmaya devam ediyor

Heybeliada’da Prenstur’a ait olan yolcu iskelesi yayılmaya devam ediyor
Yayınlama: 30.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Heybeliada’da Kartal-Büyükada-Heybeliada seferlerini yapan Prenstur’a ait motor iskelesi demir parmaklıklarla yere sabit bir şekilse monte edilerek genişletiliyor. Yakın bir zamanda çevrilen yerin üstünün de kapatılması bekleniyor.

Heybeliada’da Prenstur’a ait olan yolcu iskelesi yayılmaya devam ediyor

Hatırlanacağı üzere, Büyükada Halk Kütüphanesi’nde 02.02.2017 Perşembe günü Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı gerçekleşmiş, toplantıda dönemim belediye başkanı Atilla Aytaç “Zaten Adalar’da bütün iskeleler kaçak” ifadelerini kullanmıştı…

Toplantıda Adalar’da Kartal seferlerini yapan Prenstur’un yetkilileri söz alıp, bir doğru dürüst bir yerlerinin olmadığını, vatandaşın yağmurda şemsiye ile motor beklediklerini belirtmişti.

Adalıların ortak görüşü ise “Her yer iskele doldu. Çay bahçesinde, parkta oturduğumuzda teknelerden denizi göremiyoruz. İskele kirliğine karşıyız, bunun çözümü iskelelerin tek bir iskelede toplanması. Vapur iskeleleri düzenlenerek tek bir iskele yapılabilir” ifadelerini kullandılar.

Ancak bu öneriye ulaşımı sağlayan motor firmaları ‘manevralar güçleşir’ nedeniyle karşı çıkıyor…

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı sahil raporunda Adalar’da 1067 km deniz kıyısı bulunduğu, yoğun yapılaşma nedeniyle kıyıların yapısının bozulduğu belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version