İBB Adalar’ı temizliyor

İBB Adalar’ı temizliyor
Yayınlama: 26.03.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:23
A+
A-

İBB, Adalar Caddeleri ve Genelinde Yapılan Faaliyetlerde Büyükada, Heybeli ve Burgazadası’nın caddelerde mekanik süpürme ve yıkama araçlarıyla alanın genel temizliği yapmaya devam ediyor.

ibb-adalar'i-temizliyor

Hatırlanacağı üzere İBB Başkanı İmamoğlu attığı twitte “Ekiplerimiz yıllardır yapılmayanı yaptılar; Adalar artık pırıl pırıl. İstanbul’umuzun göz bebeği Adalar’a ilgi ve özeni eksik etmeyeceğiz.” ifadelerine yer vermişti

İBB Adalar'ı temizliyor

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) temizlik işleri, bütün Adalar’da  ilaçlama ve dezekfektan işlerine devam ediyor.

İBB Adalar'ı temizliyor
İBB Adalar'ı temizliyor

İBB, dünyaya sera gazı salımını azaltan karbon kredisi satmaya başladı

İBB iştiraklerinden İSTAÇ, ilk kez karbon kredisi satmaya başladı. İngiliz Numerco şirketine 10 bin tonluk karbon kredisi satışı yapıldı.

Uluslararası karbon piyasasının önde gelen kuruluşu Gold Standard denetiminde karbon kredisi kazanan İSTAÇ’ın, pazar araştırması sonuç verdi. İngiliz enerji şirketi Numerco ile temasa geçen İSTAÇ, anlaşma sağladı ve ön satış olarak 10 bin tonluk karbon kredisini sattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarihinde bir ilke imza atan İSTAÇ, elindeki 6,5 milyon tonluk karbon kredisini uluslararası pazarda satmak için girişimlerini sürdürüyor.

İSTAÇ, Odayeri ve Kömürcüoda depolama alanlarında evsel atıktan enerji üreterek karbon kredisi kazanıyor. Şirket, Eyüpsultan’da kuracağı atık yakma ve biyometanizasyon tesisleri için de karbon kredisi başvurusu yaptı ve kabul edildi.

KARBON KREDİSİ PİYASASI

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2005’te yürürlüğe giren Kyoto Porotokü,  iklim değişikliğine neden olan sera gazı salımını azaltmayı hedefliyor. Anlaşma, taraf ülkelere, karbon salımı kotası tanıyor. Karbon salımını azaltmak için Kyoto Protokolü mekanizmalardan biri de “Emisyon Ticareti” mekanizması. Herhangi bir ülke ya da üretici kendi kotasını aşarsa, daha az karbon salımı yapan ülke ya da üreticiden karbon kotası satın alabiliyor.

    PİYASA 12 YILDA 25’E KATLANDI

On iki yıl önce, 2008 yılında, işlem hacmi 126 milyar dolar olan Karbon Piyasası’nın bu yıl ki değerinin yaklaşık 3,1 trilyona ulaşması bekleniyor.


Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version