İETT’nin minibüsleri Adalar’da çalışamaz, işte nedeni!

İETT’nin minibüsleri Adalar’da çalışamaz, işte nedeni!
Yayınlama: 19.06.2024
Düzenleme: 22.06.2024 10:07
A+
A-

Adalar, her ne olursa olsun taşıt vb kara trafiğine kapalıdır. Şuan Adalar’da Anayasa suçu işleniyor. İBB, İETT ve Adalar Belediyesi anayasanın üstünde değil. Özel kanunla Koruma Kurulu, Adaların tamamını SİT alanı ilan etmişse , Adalar Özel Çevre Koruma Alanı ise, trafiğe kapalı alan olarak ilan edilmişse trafiğe açamazssın, her ne kadar toplu ulaşım anayasal hak desenizde olmaz.


Adalar’da kullanılan İETT’nin ÇİN’den ithal ettiği elektrikli “golf”araçları ve yeni gelen KARSAN ve ASELSAN yapımı, ada dokusuna uygun olmayan araçlar, Adalar Ulaşım ve Lojistik Komisyonu’ndan tescil edilmediği, izin alınmadığı için Adalar’da toplu taşımada kullanılamaz. İBB’nin yaptığı açıklamada belirtilen UKOME tarafından 30 Nisan’da süre bitti açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vediği sözlü/şifai izin, (benim bildiğim ortada bir belge/evrak yok, eğer varsa kamuoyu ile paylaşmalarını istiyorum! ) Dolayısıyla ortada bir evrak olmadığı için bir STK, Adalı konuyu idari mahkemesine götürüp yürütmeyi durduma kararı çıkartabilir.

Konuyu biraz açalım…

Şimdi size 2021 yılında İBB Başkanı İmamoğlu ve daha bir çok önemli isimlerin imzası olan Adalar İlçesi, Ulaşım ve Lojistik Yönergesi’nden bahsedeceğim. Bu yönerge, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından kabul edilmiştir.

Adalar Ulaşım ve Loiistik Komisyonu: Adalar ilçesinde ulaşım, bireysel elektrikli araç kullanımı ve lojistik alanıyla ilgili ön kararları alan komisyon. Bu komisyonun izni olmadan Adalar’da ulaşım konusunda hiç bir işlem yapamazsın.

Adalar Ulaşım ve Lojistik Komisyonu: Adalar ilçesinde kullanılacak olan bireysel elektrikli araç, lojistik faaliyetinde kullanılacak araçlar ve kamu adına kullanılacak kamu kurumu ve kuruluşlarına ait resmi veya kiralık hizmet araçlarına izin vermek üzere; Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğü temsilcilerinden oluşur. Komisyonun iş ve işlemleri Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülür

Adalar Belediyesi kaçak olarak faaliyet göstermektedir!

Bu yönetmeliğe göre, Adalar Belediyesi de dahil Adalar’daki kurumların araçları komisyondan yıllık geçici izin almak zorunda. Buna uyan sadece Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü. Çünkü bu yönergeyi uygulayacak olan yönergeye göre Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü. Emniyet bunu çok iyi bildiği için acilen elektrikli araçlara geçti.

  • Yönerge nin 7 madde 1/1 ne göre; tüm kara taşıtları %100 elektrikli olacak. Belediyenin araçları elektrikli değil yani aykırı. Adalar İlçesi, Ulaşım ve Lojistik Yönergesi’ne göre Adalar Belediyesi’nin araçları KAÇAK.
  • Adalar ilçesindeki tüm kamu araçları yukarıda bahsettiğim Adalar Ulaşım ve Lojistik Komisyonu’ndan izin alacak. Altı ay ve yıllık olarak yenilecek. Peki belediyenin araçlarına alınan bir izin var mı? Biz söyleyelim “YOK
  • İBB, Adalar Belediyesi ve İETT, UKOME’nin yürürlükteki yönergesine aykırı davranıyorsa ne olur.
    Görevi kötüye kullanma olur, savcılık re’sen soruşturma açabilir, açmalı da…

Peki bunun yerine vatandaş için kamu hizmetini yerine getirmekle yükümlü kamu kuruluşlarının yöneticileri ne yapıyor?

Vatandaşa hi̇zmet götürmek, bunun i̇çi̇n yönetmeli̇k, yönerge çıkaran İBB, UKOME ve Adalar Beledi̇yesi̇, vatandaşlarına hi̇zmet asli̇ görevi̇ i̇ken vatandaşlarını bi̇r kuruma i̇hbar edi̇yor di̇ğer kurumda gözaltına alıyor. Yılardır kanuna aykırı bilerek ve isteyerek davranan kamu görevlileri vatandaşı ihbar ediyor, vatandaş gözaltına alınıyor, kendi suçlarını gizlemek için.

  • Bu nasil i̇ş?
  • Bu nasıl demokrasi̇?
  • Bu nasıl kamu görevi̇?

Bence bu işi hukuk çözer, yani tüm imza veren vatandaşlar savcılığa UKOME yönergesine aykırı davranan kamu görevlileri hakkında suç duyurıusunda bulunmalı ve bu anlaşmazlığı hukuka bırakmalı.

Evet yürüş ve eylem yapmanın anayasa kişi, hak ve hürriyetleri olduğunu ve demokrasinin gücünü özgürlüğünden aldığını ve kanun dışına çıkmadan yapılan tüm eyleme destek verdiğimizi söylerken sonuç alma adına savcıları göreve davet etmekte bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmata fayda görüyorum.

Çözüm bu kadar basit iken yani sade, huzurlu, insana ve doğaya saygıyla yaşam varken zorla ve zoru başararak medeniyetsiz, kavgalı, agresif yaşamın dayatan siyasi parti ve figüranlarının beslendiği bu argüman yok edilmelidir. Devlet, millet ve vatan halkıyla yaşar, düzeni sağlayacıların en büyük kaynağı vatandaştır. Vatandaşa dayatılan her zorbalık, rant, düşmanlık, çağdışılık sonucunu doğurur. Dik durmak, özgürlüğü ve medeniyeti ısrarla istemek zorundayız. Ve pes artık diyoruz

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Ersin cantürk dedi ki:

    Adalar tüm TÜRKİYE nin malıdır ve yerli gayrimüslimler adayı sahiplenmiş bizde adaları gezip göreceğiz tabiki o kadar yokuşu yürümek zorunda değiliz o yüzden boş işleri bırakın eğer ulaşımı kaldırırlarsa bizde yürüyüş yaparız ibb nin yanındayız

  2. Canberk dedi ki:

    Boş yapmayın ulaşım hakkı anayasal haktır. Madem SİT alanı adalar sit alanına çivi bile cakamassin evlerinizi boşaltın sivil yaşam olamaz adalarda madem kanunlara çok baglisiniz evlerinizi bırakın şehire gelin yerse.

  3. Abdullah dedi ki:

    Okadar sit alanı talan edilirken kanun nerede.
    Hiç değilse yurunemeyecek olan yerde elektrikli araç ile taşıma oluyor.
    Ve doğa vahşice katledilmiyor.
    Ülkede ne tohum kaldı ne zehirlenmemis toprak, ağaç desen baş düşman.
    Bir otobüs kaldı dert.

  4. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    EKREM’in EGO’su adalar halkınî geriletemeyecektir.
    ADALAR’da, 4.500 ıslak imza, 5.600 küsür oyla belediye başkanlığını kazanan CHP açısından ÖNEMSENMEK zorundadır.
    HİÇ BİŔ ŞEY GÜZEL OLMUYOR.
    İMAMOĞLU AZMANBÜSÜ AL BAŞINA ÇAL.

Exit mobile version