İSPARK GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ÇEVİK BÜYÜKADA’YA GELDİ

İSPARK GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ÇEVİK BÜYÜKADA’YA GELDİ
Yayınlama: 02.06.2012
Düzenleme: 04.08.2012 18:47
A+
A-

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik son zamanlarda yaşanan fayton sorunlarıyla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla 30 Mayıs Çarşamba günü Büyükada’ya geldi.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Ömer Akçagil ve İBB Veteriner Hizmetleri Müdürü Mustafa Ün ile birlikte gelen Çevik, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan bir sunum ile ziyaretçilere, Adalar Belediyesi Fayton Yönetmeliği ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. ”Faytonların Adalar İlçesi’nin çok önemli bir simgesi olduğunu” belirten Başkan Farsakoğlu; ”Gerek atların yaşam koşullarında gerekse verilen hizmetlerde bazı sıkıntılar yaşandığının” altını çizdi. Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Dr. Mustafa Farsakoğlu, sorunların çözümünde birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ise; ”Adaların nostaljisine ve tarihi dokusuna hitap eden fayton taşımacılığının, daha modern hale getirilmesi konusunda kararlı olacaklarını ifade ederek konuyla ilgili olarak en kısa zamanda çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

Ziyaretin ardından Fayton Parklarını gezen heyet, Luna Park alanında atları takip edecek Mikroçip uygulamasını inceleyerek konu hakkında bilgi aldı. Veteriner hekimler tarafından atların deri altına yerleştirilen mikroçipler; hayvana ait yaş, ırk, cinsiyet, sağlık durumu, tedavi ve aşı bilgilerinin yanı sıra hayvan sahibine ait adres, telefon ve kimlik bilgilerini de içeriyor.

Mikroçip sayesinde; Ada’da bulunan atların sayıları net olarak belirlenecek. Atların faytonda çalışma süreleri, adaya giriş ve çıkışları daha sağlıklı bir şekilde kontrol edilebilecek. Aynı zamanda atlara yapılan kötü davranış ya da ihmallerle ilgili at sahiplerine yaptırımlar uygulanabilecek.(adalar belediyesi)

 

 

,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version