ist5days2016 3.etabı heybeliada da yapıldı.

ist5days2016  3.etabı heybeliada  da yapıldı.
Yayınlama: 06.11.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:39
A+
A-

Bu yıl 13.’sü düzenlenen “İstanbul 5 days” yarışları 1 – 6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul’un ormanlarında ve özel yerlerinde yapılıyor. Yarışların Heybeliada kısmı 4 Kasım’da gerçekleşti.Yağışlı havaya rağmen katılım yüksekti.

ist5days2016  3.etabı heybeliada  da yapıldı.

ÜP Orta Mesafe, Ada-O, Heybeliada, Adalar

Yetkililer,”Adada orienteering için çok keyifli ve iyi bir seçim. Yerleşim yerlerinde koşunun sahile kadar uzanan ve açık alanlar da içeren çam ormanlarında koşuyla birleşimi. Yamaçlarda ve eğimlerde dikenli yer örtücüler ve geçilmez bitki örtüsü bulunabilir. Tek eğimde 100m’ye varan çıkışlar olabilir. Adada taşıt trafiği yasaklanmıştır, fakat yine de rotanız birçok asfalt yolla kesişecektir. Bu nedenle buralarda faytonlara ve at arabalarına dikkat edin!” ifadelerine yer verdiler.

ist5days2016  3.etabı heybeliada  da yapıldı.
Harita: Ölçek 1 / 7 500, eşyükselti aralığı 5m, harita boyutu A4
Haritacı: Orest Kotylo (2008)
Parkur Planlama: Tatiana Kalenderoğlu

ist5days2016  3.etabı heybeliada  da yapıldı.

Belgrad Ormanı’nın Ayvat Bendi, Kirazlıbent-Ayazma Deresi mevkileri, Heybeliada, Ömerli Alev Okulları ve Maçka Demokrasi Parkı fazlasıyla eğlenceli ve üst seviyede rekabetçi yarışlara ev sahipliği yaptı. Konaklama alanlarının çoğu, tarihteki farklı imparatorlukların birçok önemli dini, idari ve sivil yapılarının dağılmış olduğu, bazıları bugün de ayakta duran veya izlerine rastlanan en önemli yerlerin yer aldığı tarihi yarımadada bulunuyor. Bu önemli tarihi yapılardan birkaçı antik şehir surları, Ayasofya, Sultan Ahmet Cami, Topkapı Sarayı, Yerabatan Sarnıcı ve Kapalıçarşı’dır.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version