‘Kadınlar için el ele’ projesi

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilke imza atan OPET, “Eşitsek Fark Eder” projesini başlattı. Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) etkin bir şekilde uygulanmasını hızlandıracak olan OPET, dört aşamadan oluşacak proje kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı oluştururken yaklaşık 16 bini bulan akaryakıt istasyonu çalışanlarına ve paydaşlarına “temel toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri” verecek.

‘Kadınlar için el ele’ projesi
Yayınlama: 13.11.2023
A+
A-

İSTANBUL Milliyet – “Kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur” anlayışı ile faaliyet gösteren OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların güçlenmesi ve kadın istihdamını artırmak için kapsamlı ve uzun vadeli bir program olan “Eşitsek Fark Eder” projesini başlattı. Proje ile toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı kurum politikaları ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilk olma özelliğini taşıyan projenin imza töreni; Rahmi M. Koç Müzesi’nde UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Tanıtımda konuşan UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, “OPET’in bu süreçte elde edeceği iç görülerin yalnızca OPET’e yardımcı olmakla kalmayıp, diğer şirketlere de yol gösterici olmasını diliyorum. BM Kadın Birimi olarak, şirketlerin kurumsal yapılarını dönüştürebileceklerine ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin toplumsal cinsiyet eşitliği boyutlarını kurumsal olarak hayata geçirebileceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

‘Projemiz kısa sürede büyüdü’

OPET’in sürdürülebilirlik yaklaşımı ile ele aldığı tüm toplumsal projelerde uzun soluklu ve sorunun çözümüne yönelik eylem planları ile hareket ettiğini belirten OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade şunları söyledi:

“Toplumsal ön yargıları değiştirmek ve kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği sunmak amacıyla başlattığımız Kadın Gücü, şirketimizde projeyi yakından takip eden proje ekibimizin, bayilerimizin ve çalışanlarımızın yoğun emekleriyle güçlenerek kısa sürede büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Bugün 81 ilimizdeki OPET istasyonlarındaki kadın çalışan sayısı 3 bini aştı.”

Kadın Gücü Proje Lideri, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk ise, “Biz kadın ve erkeğin eşit şartlarda birlikte yürüdüğü ve eşit kazanımlar elde ettiği bir hayat düşlüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bugün herkesin farkına varması gereken bir olgu, bu eğitimlerin önemli bir farkındalık yaratacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version