Kılıçdaroğlu partiden ihraç etti, Kaftancıoğlu teşekkür belgesi verdi

Kılıçdaroğlu partiden ihraç etti, Kaftancıoğlu teşekkür belgesi verdi
Yayınlama: 08.07.2023
Düzenleme: 08.07.2023 15:42
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi, İBB Meclis Üyesi ve Adalar Belediyesi Meclis üyesi iken, Kılıçdaroğlu tarafından CHP’den ihraç edilen M. Dündar Tıraş’a CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu sahip çıkarak, teşekkür belgesi verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Mehmet Dündar Tıraş’a gönderdiği mesajda: “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde oylarımıza ve demokrasiye sahip çıkmak için her türlü baskılara, karalamalara ve zorluklara rağmen gösterdiğiniz özverili mücadeleden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Büyükşehir olsun, İlçe belediyeleri olsun belediyeler her ay meclis toplantıları düzenliyor. Bu toplantılarda bazı kararlar alınıp işleme konuluyor. Partiler de meclis toplantıları öncesinde grup toplantıları gerçekleştriyorlar. Bu grup toplantılarda alınan kararlar, belediye meclis toplantılarında meclis üyeleri tarafından sorgusuz kabul ediliyor. Grupta alınan kararlara aykırı hareket edenler, disiplin kuruluna sevk edilip, partiden ihraç ediliebiliyorlar. Yani kanunsuz, hukusuz bir karar alınsa dahi meclis üyeleri toplantıda el kaldırıp grup kararına uyması gerekiyor.

Mehmet Dündar Tıraş, 2019 yılı yerel seçimlerinde CHP listelerinden meclis üyesi seçildi. 1. sırada olduğu içinde kontenjandan İBB Meclis Üyesi görevini de sürdürdü. Kontenjandan listeye girmek demek, partin seçimi kazanırsa görev alacaksın anlamına geliyor. Diğer listedeki meclis üyeleri adayları gibi değil. Ancak yukarıda anlattığımız gibi kanunsuz, hukuksuz işlemlere onay vermedi. Grup karalarına, ada halkının menfaatine uygun olmayan kararlara katılmadı, olur vermedi, doğru olmayan kararlara mecliste katılmadı.

Bunun sonucunda Mehmet Dündar Tıraş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yüksek disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk edilerek, CHP’den ihraç edildi. Ancak, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan’a meclisteki odasında alınmış bir gurup kararı olmadığı anlatıldığında: “aaa biz bunu nasıl atlamışız” dediği öğrenildi.

2024 yılında belediye seçimleri var. Fakat CHP’de kendi içinde birlik ve beraberlik yok. Parti bağları kopmuş, kader birliği diye bir duygu kalmamış, sevgi ve arkadaşlık gibi kavramlar zayıflamış, herkes koltuk kapma peşinde, seçimlerde CHP tabanında karşılığı olmayan isimlerle yapılan anlaşmalar, her kafadan ayrı bir ses çıkması, akortsuz, başıbozuk bir topluluk görüntüsü. Bunlar seçmende asla güven yaratamaz! Yukarıdaki örnekte olduğu üzere, biri ihraç ediyor diğeri teşekkür belgesi veriyor!

Kılıçdaroğlu partiden attı, Kaftancıoğlu teşekkür belgesi verdi
Kılıçdaroğlu partiden attı, Kaftancıoğlu teşekkür belgesi verdi
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version