Kınalıada’da belediye başkan yardımcısının zor anları!

Kınalıada’da belediye başkan yardımcısının zor anları!
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Fırat Durak, Ozan Narman’ın soruları karşısında zore anlar yaşadı. Durak, çareyi şikayetçi olmakta buldu. Şikayetin konusu ise “kişisel veri”.

Kınalıada'da belediye başkan yardımcısının zor anları!


Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Av Fırat Durak, bir dizi ziyaret bulunmak üzere Kınalıada’ya geldi. İskele meydanında bir vatandaşın sorununu dinlerken çekim yapan Narman’a tepki göstererek “kişisel verilerimi neden kayıt altına alıyorsun” dedi.


Çekim yapan Narman ise “Sayın Başkanım, adada çalışan belediye araçları plakasız çalışıyor, neden müsade ediyorsunuz? Araçlarınızın muayenesi yok, neden müsade ediyorsunuz? Adalar Belediyesi binası kaçak neden içinde duruyorsunuz Başkanım? dedi.

Sıradan vatandaşların “özel hayat” alanı daha genişken politikacılar ve şöhrete sahip kişiler gibi kamuya mal olmuş kişilerin özel hayatlarının gizliliği kapsamı daha dardır. Zira kamuya mal olmuş kişiler kamuoyuna haber verme ve basın hakkı kapsamında özel hayatlarının bir noktaya kadar izlenmesine katlanmak zorundadırlar. Sayın Başkanın bunu bilmemesi mümkün değil çünkü kendisi bir avukat. Üstelik konuşmanın geçtiği yer kamuya açık alan.


Sonuçta taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Buradan çıkaracağımız konu şu; Belediye yöneticilerinin kafalarının karışık olması. Adalara tepkilerin odağında olan Azmanbüsler sokulması, akülü araçların toplatılması, bir türlü çözüm bulunamayan çöp sorunu, halkın artan tepkileri 4 aylık belediye yöneticilerini zora sokmuş anlaşılan.

Bizde bazı soruları soralım sayın başkana yardımcısına;

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fırat Durak;

  1. Adalar’da çoğu kaçak akülü araç işi yaptığı iddia edilen başta bahçıvanlar (Bu söylemi Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ta kullandı) ve korsan akülü araç işiyle uğraşan kişilerin de içinde olduğu bir kooperatif kuracakmışsınız. Bu doğrumudur?
  2. Adalar Fen İşleri Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu binaya yeni şeçilmiş Adalar Kent Konseyi’nin yöneticilerinin çalışmasını engellemek için kapısına kilit vurduğunuz, başkanınızın burayı “ben kullanacağım” dediği, hatta bazı çalışmaların kapıyı kilitlediğiniz için bahçede çalışıldığı doğru mudur?
  3. Terk etmeye başladığınız Adalar Belediye binasının çürük raporu, ekektrik ve doğal gazının kesim emri olmasına rağmen neden burada çalışmaya devam ettiniz?
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version