enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık

Müsilaj Krizi Yeniden Hortladı: Burgazadası’nda Korku Verici Görüntüler

Müsilaj Krizi Yeniden Hortladı: Burgazadası’nda Korku Verici Görüntüler
Yayınlama: 11.03.2025
A+
A-

Marmara Denizi, 2021 yılında yaşadığı ciddi müsilaj (deniz salyası) kriziyle hafızalarda yer etmişti. O dönemde çevre felaketine dönüşen bu sorun, kısa sürede çözülememiş ve bölgedeki ekosistem üzerinde derin etkiler bırakmıştı. Ancak bugün itibarıyla korkutan bir gelişme yaşanıyor: Müsilaj yeniden yüzeye çıkarak Marmara Denizi’ni tehdit etmeye başladı.

Dün Burgazadası’nda çekilen görüntüler, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Deniz yüzeyinde yayılan gri-yeşil tabaka, balıkçı teknelerinin ve küçük teknelerin hareketlerini zorlaştırırken, bölgedeki doğal güzellikleri de gölgeliyor. Uzmanlar, müsilajın tekrar ortaya çıkmasının, deniz kirliliği, sıcaklık artışı ve besin tuzlarının birikimi gibi faktörlerle ilişkilendirilebileceğini belirtiyor. Yetkililer, konuya ilişkin acil incelemeler başlattıklarını duyursa da, halk arasında endişe giderek artıyor.

2021 krizinde olduğu gibi, müsilajın balık popülasyonunu ve turizmi olumsuz etkileyebileceği yönündeki korkular da yeniden gündeme geldi. Çevre örgütleri, hükümetten hızlı ve etkili bir eylem planı talep ederken, Burgazadası sakinleri ise denizlerinin bir kez daha bu felakete kurban gitmesini istemiyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor; uzmanlar, müsilajın yayılma hızına bağlı olarak önümüzdeki günlerde daha kapsamlı önlemlerin alınabileceğini ifade ediyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version