Olmadı ama sevgili doktorlar, kötü örnek oluyorsunuz!

Olmadı ama sevgili doktorlar, kötü örnek oluyorsunuz!
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

Adalar Toplum Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli iki doktorun, kurumun karar defterinde karar alarak akülü araç satın alıp kullanmaya başladığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere UKOME kararı Adalar İlçemizde şartlara uygun olmayan araçlar yasak ve toplatılıyor. Ancak Devlet gerek görürse ASM hizmetlerinde kullanmak üzere resmi araç tahsis edebilir.

Büyükada’da Adalar Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli A.Ö ve A.T’nin kurumun karar defterinde 09.07.2024 tarihinde bir karar alarak, ASM hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 tekerlekli bir araç alınarak Dr. A.Ö’nün kullanımına sunulduğunu, aracın parasının Dr. A.Ö tarafından ödendiğini, araçta Dr. A.T ve bir hemşirenin bulunabileceği kararı alınıp Dr. A.Ö ve Dr. A.T tarafından imzalanmış.

Karar defterinde karar al akülü aracı altına çek!


Büyükada’da iki aile hekimi böyle bir karar almışlar. Belediye de şarjlı aracı kullanıma izin vermiş. Oysa yönetmelikte (aile hekimleri yönetmeliği) böyle bir hüküm yok. Ayrıca UKOME kararında da böyle izin yok. Eğer devlet hastasına gönderecekse doktoruna kendi araç tahsis eder, 237 sayılı taşıt kanununa göre hizmete mahsus araçla bu görev yaptırır.


Bu durumda her devlet dairesinde çalışan; Örneğin orman memuru, “ben ormana gideceğim” diye kendi aracını keyfi kullanır. Yapılan bu işlem 237 sayılı yasaya da aykırı. Ancak doktor kendi parasıyla aldığı aracı devlete bağışlar ve mülkiyetini devlete geçirirse o zaman mesele yok.


Bu doktorların büyük bir olasılıkla hastalardan çok kendi işleri için bu aracı aldığını ve kullanacağını söyleyebilirim. Üstelik ASM doktorlarının evde hasta takibi yapacak diye bir durum yok, devlet zaten evde sağlık hizmeti veriyor. Bu yapılan kendi kendine devlet kurmak gibi bir şey. Yarın “ASM’yi fesih ettik, karar defterine de yazdık” derseler, Adalılar ne yapacak?


ASM devlet değil ki özel araç satın alıyor, olmadı ama sevgili doktorlar, kötü örnek oluyorsunuz! Bu Oflu hoca gibi olmus;” Geliri bana ait olmak üzere camimizin çay ocağına er kişi niyetine cemaatten para topluyoruz”

Koca Saglık Bakanlığı bu doktora mı kalmış arkadaş? Madem doktorumuz bu kadar fedakâr, bi zahmet ilaç alamayacak insalarımıza ilaç temin etseydi yada 16.30 da muayene kesen doktorumuz, 1 saat fazladan çalışsaydı da parasını biz verseydik! Yarın demedi demeyin, Kartal İskelesinin önüne kadar gelir, savcının aracının yanına park eder…

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’a sormak lazım?

Kendi başlarına karar defterinde alınan bir kararla nasıl bu doktora akülü araç kullanım izni verdin?

İnsanlar sana engelli raporunu göstermesine rağmen dinlemeyip altlarından araçlarını alıyorsun, kaçaklarla mücadele edeceğim diye kurunun yanında yaşı da yakıyorsun ama olmayacak bir izine de imza atıyorsun. İşine gelene izin verip işine gelmeyene izin vermiyorsun. Bu mudur adalet anlayışınız..?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. isimsiz dedi ki:

    aile hekimligi ile hicbir alakam yok. sadece saglikciyim ama aile hekimligi genelgesinde devlet arac alir diye bir madde yok. aile hekimleri kullanacagi tum malzemeleri masa sandalye bilgisayar tibbi araclar vs kendi cebinden oder. araclarini kendileri alir maddesi de vardir hatta. kiralarini dahi kendileri oder. iyice arastirin bence.

  2. İsimsiz dedi ki:

    Yazılan yoruma cevap vereyim.
    Kendisi satın alıp kurumun adını aracın arkasına yazıp, kişisel ihtiyaçları için kullanabiliyor mu ?
    Tabii ki hayır.

Exit mobile version