9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde (cumartesi) Türkiye genelinde 766 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1.219 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.
Emniyet ve Jandarma Ekipleri Yoğun Denetim Yaptı
Bayram tatili boyunca trafik güvenliği için Emniyet ve Jandarma ekipleri, yoğun denetimlerini sürdürüyor. Tatilin ilk gününde:
✔️ 508.962 aracın trafik denetimi yapıldı.
✔️ 29.622 araca hız ve radar işlemi uygulandı.
✔️ 46.282 araca ise diğer kural ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.
“Denetimlerimiz Can Kaybını Önlemek İçin”
Yetkililer, denetimlerin ceza kesmek değil, kazaları önlemek ve can kaybını sıfıra indirmek amacıyla yapıldığını vurguladı. Vatandaşlara, “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın” çağrısında bulunuldu.
“Yollar Bizi Sevdiklerimize Kavuşturmak İçin Var”
Ulaşımda dikkat ve sorumluluk çağrısı yapılarak, “Yollar, bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var, ayırmak için değil” mesajı paylaşıldı.
Bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin artarak devam edeceği bildirildi. Vatandaşların hız limitlerine, emniyet kemeri kullanımına ve araç takip mesafesine dikkat etmesi gerekiyor.