Şahan Gökbakar; Marmaris’i bırak Büyükada LİDO’ya gel!

Şahan Gökbakar; Marmaris’i bırak Büyükada LİDO’ya gel!
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Sevgili okurlarımız, Adalar tarihinin en meşhur kaçak binası olan, yapımı FETÖ terör örgütü üyesi iddiasıyla mahkemesi devam ederken Kanada’ya gittiği söylenen Serdar İnan tarafından yapılan, kanunların hiçe sayıldığı, mahkeme kararlarının sanki bir “EJDERHA” tarafından hiçe sayılarak ne uğruna kim tarafından korunduğunu tam anlamadığımız TERRACE LİDO binasının sürecini çok teknik detaylara, dilekçelere, mahkeme kararlarının detaylarına girmeden anlatmaya ve yazıyı kısa kesmeye çalışacağım.


Tabi konuya girmeden önce iki örnek vermemiz gerekiyor. Bunlardan biri ülkemizin değerli sanatçı Şahan Gökbakar’ın Marmaris’deki villası, ikinci olarak İstanbul Boğazı Vaniköy’de yıkılan villa.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü ile Marmaris Belediyesi ekipleri, komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris ilçesinde yer alan evini, inceleme yaptıktan sonra, yapı tatil tutanağı düzenleyerek mesken ile eklentilerinin kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştirildiği tespit edilen Vaniköy’deki villayı da yıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Dr. Ejder Batur, yıkım işlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu: “7 parça olduğunu ve 2’sinin iskanlı 5’inin de iskansız olduğundan söz eden Batur, “Ne doğaya zarar vermeliyiz ne de kanuna aykırı bir iş yapmalıyız. İBB, daha hassas bir denetim yapmalıydı.” dedi.


Ne güzel konuşmuş “Ejder” kardeşimiz! Eğer bir aykırılık varsa kanunu uygulayacaksın ve gerekeni yapacaksın. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı kanunun her kes için aynı uygulanmaması aşamasında çıkıyor! Büyükada LİDO örneği gibi. Şahan Gökbakar’ın evini, Vaniköy’deki villayı yıkıyorsan Büyükada LİDO’yu da yıkacaksın Ejder kardeşim, mahkeme kararlarını yok sayıp yol vermeyeceksin!


Gelelim Büyükada’daki “TERRACE LİDO” binasına;

T.C. Kütür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 31.03.2023 tarihinde toplanarak bir karar alıyor.

Kararda: Büyükada’da bulunan LİDO için;


Adalar Belediye Başkanlığı tarafından kurulca onaylı proje doğrultusunda verilen inşaat ruhsatının İstanbul 4. İdare Mahkemesinin 02.11.2011 de iptal edildiği, Danıştay 6. Dairesinin 25.09.2012 tarihinde İstanbul 4. İdare Mahkemesinin kararını onadığını, Danıştay 6. Dairesinin 30.12.2014 tarihinde de “kararın düzeltilmesi isteminin reddine” karar verdiği göz önünde bulundurularak mevcuttaki yapının yasal olmadığı; ayrıca binanın 30.06.2019 tarihli Yapı Kayıt Belgesinin bulunduğu ancak söz konusu Yapı Kayıt Belgesinin açıklanan sebeplerle geçerli olmaması sebebiyle 2863 sayılı kanunun 16. Maddesi gereğince gerekli işlemlerin ilgili belediyesince yapılmasına karar vermiş…

Bunun üzerine Adalar Belediyesi, İstanbul 2. İdare Mahkemesi, İstanbul 13. İdare Mahkemesi, İstanbul 14. İdare Mahkemesi kararları gereği AYEDAŞ, İGDAŞ, TÜRK TELEKOMİNİKASYON, İSKİ vb. yazılar yazılarak Büyükada LİDO’nun elektriğinin, suyunun, doğalgazının, telefon v.b altyapı bağlantılarının kesilmesini istemiş.


Şu ana kadar İSKİ hariç diğer kurumlar ne hikmetse mahkeme kararlarını uygulalamamış, yani binanın suyu mahkeme kararı gereği kesik ama AYEDAŞ, İGDAŞ, TÜRK TELEKOMİNİKASYON mahkeme kararlarını uygulamamış. Uygulamamasının sebebi ise İstanbul Çevre Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ejder kardeşimizin yazısı!


Ejder kardeşimiz, Adalar Belediyesinin alt yapı hizmetlerinin kesilmesi için yazı yazdığı kurumlara bir yazı göndererek kısaca, ilgili binanın yapı kayıt belgesi olduğunu, her ne kadar yapı kayıt belgesinin ilgililerin eksik beyanda bulunmuş olsada düzeltme imkanlarının olduğu, düzeltiği durumda yapı kayıt belgesinin geçerli olacağını ve binanın alt yapı bağlantılarının kesilmemesi gerektiğini belirterek mahkeme kararlarını hiçe sayarak kendini mahkemenin üstünde koymuş!


Büyükada’daki TERRACE LİDO;
Öyle bir bina ki, sanarsın içinde “Adaların Mülki İdare Amiri” oturuyor!
Öyle bir yöneticisi var ki, Pensilvanya’yı gezmek için oraya gitmene gerek yok!
Öyle bir bina sakini var ki, kiracı mı mal sahibi mi belli değil!
Öyle bir bina ki, müteahhidi sanki FETÖ’den Kanada’ya kaçmış. (mahkeme süreci devam ediyor daha kesinleşmiş bir karar yok)
Öyle bire komşusu var ki binayı yıktırmak için her şeyi yapıyor! (gerçi haksız da değil)
Öyle bir il müdürü var ki, mahkeme kararlarını tanımıyor sanki ismi gibi EJDERHA!
Öyle bir bina ki, suyu bir akıyor bir kesiliyor!
Öyle bir bina ki, elektiriği bir kapanıyor bir açılıyor!
Öyle bir bina ki, doğalgazı bir yanıyor bir sönüyor!
Öyle bir bina ki, telefonu, interneti bir kapanıyor bir açılıyor!
Onun için Şahan Gökbakar kardeşim, sen Marmarais’i bırak gel Büyükada TERRACE LİDO’da sana bir yer alalım, yıkım endişen olmasın. Çünkü Büyükada LİDO’da hangi kanunlar geçerlir az buçuk anladın!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version