SGK Adamı Hasta Etme !

SGK Adamı Hasta Etme !
Yayınlama: 15.04.2012
Düzenleme: 25.12.2012 16:19
A+
A-

İstanbul Eczacı Odası Tiyatro Topluluğu 2012 yılında sahneye koyacağı yeni oyunun adını ” SGK Adamı Hasta Etme ” olarak koydu. Molier’ in ” Hastalık Hastası ” oyunundan uyarlanan

ilaç eczacılık ve sağlık sorunlarını anlatan oyun iki perdelik komedi olarak hazırlanmıştır. Ülkü Ayvaz’ ın yönetmenliğinde hazırlanan oyunda, Ecz. Avni Kurtuldu yönetmen yardımcılığı ve sahne amirliği görevini üstlenmekte. Ayrıca oyun seçiminde ve uyarlama konusunda Tamer Levent ‘ in önemli katkıları olmuştur.

Oyunun müzik ve koreografisini Funda Lena yapmıştır.

Tiyatro topluluğunun tüm oyuncu kadrosu ve teknik ekibi eczacılardan ve birinci derece eczacı yakınlarından oluşmaktadır. 12 yıldır sahne alan topluluk bu yıl onuncu oyununu sahneliyor. Bu güne kadar değişik oyunlarla Türkiye’ nin bir çok ilinde sahne alan topluluk bu yeni oyunuyla daha şimdiden Anadolu’ daki birçok Eczacı Odasından oyunun sahnelenmesi için teklifler almıştır.

AKP Hükümetinin sağlıkta özelleştirmeye giden yolda aldığı kararlara hiciv yoluyla muhalefet eden oyun, gülerken acı acı düşündürmekte.

ABD işgali altındaki Irak’ ta bebekler mamasızlıktan, insanlar ilaçsızlıktan ölürken seyirci olan uluslararası ilaç tekellerinin güdümündeki ABD yönetiminin taşeronu AKP Hükümeti, uyguladığı ilaç eczacılık ve sağlık politikalarıyla Türkiye’ de de benzer durumu yaratmaktadır.

Nedir bu muayene ücreti, nedir bu katılım payı, niçin fiyat farkı ödüyorum, bu ilaç ayakta ödenmez ne demek, avuç içi haritamı neden istiyorsunuz, her ilaç için kutu başı para ödemek de neyin nesi ? Hepsinin cevabı ” SGK Adamı Hasta Etme ” oyununda.

Oyun tarihleri
27 Nisan 2012 saat 20:30 Hasan Ali Yücel sahnesi/ Kartal
28 Nisan 2012 saat 20:30 Türkan Saylan Kültür Merkezi / Maltepe
13 Mayıs 2012 saat 20:30 Yunus Emre Kültür Merkezi / Ataköy
24 Mayıs 2012 saat 20 :30 Nejat Utgur Sahnesi / SarıyerOyunumuz Hastalara ücretsizdir.
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version