Sivriada açıklarında tanker gemi çarpıştı, ekipler bölgeye sevk ediliyor.

Sivriada açıklarında tanker gemi çarpıştı, ekipler bölgeye sevk ediliyor.
Yayınlama: 05.07.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Sivriada açıklarında bir tanker ile yük gemisi çarpıştı. Ekipler bölgeye sevk ediliyor. 

Sivriada açıklarında tanker gemi çarpıştı, ekipler bölgeye sevk ediliyor.

Kazada can ve mal kaybının yaşanmadığı açıklandı. Gemilerde hasar olmadığı ve yolarına devam edecekleri öğrenildi. Sivriada açıklarında tanker ile kuru yük gemisi çarpıştı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı kazada, gemilerde hasar oluşmadığı ve yollarına devam edecekleri belirtildi. Olay yerine İstanbul ve Bursa’dan Kıyı Emniyetine bağlı çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Kazaya karışan kuru yük gemisi ve tankerin su almadığı ve batma riski olmadığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada İstanbul Valiliği de kazaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı açıklamada, “Bu gece Sivriada açıklarında meydana gelen gemi kazasında ölü ve yaralı olmayıp herhangi bir çevre kirliliği ve batma riski de bulunmamaktadır. Kazaya karışan gemiler romörkorler eşliğinde demirleme yerine çekilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Sivriada açıklarında kuru yük gemisiyle LPG tankerinin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, ufak çaplı hasar oluştu. Yapılan çalışmanın ardından gemilerin Küçükçekmece Demir Sahasına adli işlemler için götürüldüğü öğrenildi. Kaza, saat 23.00 sıralarında Sivriada açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ersoy1 kuru yük gemisiyle Moğolistan bayraklı Mongolya Limanına kayıtlı Gammagas LPG tankeri Sivriada açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kuruyük gemisinde ve tankerde ufak çaplı hasar meydana geldi. Kaza sonrası gemide bulunanlar Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik Komutanlığına arayarak yardım istedi. Gelen ihbar üzerine Bursa ve İstanbul Kıyı Emniyet ve Sahil Güvenlik ekiplerine bağlı birlikte hareket geçti. Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından kuru yük gemisi ve tanker İstanbul Boğaz Trafik Servisi kontrolünde adli işlemler için Küçük Çekmece Demir Sahasına götürüleceği öğrenildi. Kazayla ilgili çalışmalar sürüyor

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version