Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde “Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
Yayınlama: 05.11.2023
A+
A-

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Bugün burada üretime başlama heyecanını 2014’te birlikte paylaştığımız, ilave yatırımla 2021’de kapasite büyümesine şahitlik ettiğimiz Yeniköy Fabrikası’nın açılış töreni için bir aradayız.

Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim tesisi haline geldi. Ford’un mühendislik ve üretim gücünün bir yansıması olan bu tesis, pek çok öncü özelliğiyle geleceğin fabrikası ünvanını hak ediyor. Bu tesis hem içten yanmalı hem de elektrikli araç üretebilme özelliğiyle öne çıkıyor. Avrupa’nın en çok satan Van sınıfı aracı olan Transit Custom’ın yeni versiyonunun hayırlı olmasını diliyorum.

HER ADIMDA YANLARINDA DURDUK

Ford Otosan Türk otomotiv sanayinin gururu olmayı sürdürüyor. Üretim ve ihracat yapan, istihdam oluşturan tüm yatırımcılar gibi Ford Otosan’a da her zaman sahip çıktık. Yerli, yabancı sermaye ayrımı yapmadık, yapılmasına müsaade etmedik. Attıkları her adımda yanlarında olduk. 2,5 yıl önce 2 milyar dolarlık yatırım programı açıklayan Otosan’ın planını adım adım hayata geçirdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.

KÜRESEL KRİZLERE RAĞMEN AŞTIK

Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükselmiş olmamız doğru istikamette ilerlediğimizi gösteriyor. Bu başarıya ardı ardına yaşanan küresel krizlere rağmen ulaştık.

14 MİLYON ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞI

Dünyada bu yıl 7 milyonu Çin, 3 milyonu Avrupa, 2 milyonu Amerika olmak üzere 14 milyon elektrikli araç satışı yapıldı. Biz de TOGG’un yarattığı ilgiyle hızla gelişen bir elektrikli otomobil piyasasına sahip olmayı planlıyoruz.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version