İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Taş Mektep Kültür Merkezi’nde atölye çalışmaları kesintisiz devam ediyor.
Kişisel gelişimine destek olmak için “Kilden Heykel” atölyesinde çocuklar uzman öğretici eşliğinde yeni deneyimler edinerek yaratıcı düşünce egzersizi gerçekleştirdiler.
Öğrencinin T.C. vatandaşı olması Öğrencinin İstanbul il sınırları içerisinde ikamet etmesi Öğrencinin (LGS grubu için) 8. sınıf öğrencisi, (YKS grubu için ise) 12. sınıf öğrencisi veya lise mezunu olması gerekmektedir. Lise mezunu adayların 22 yaşını doldurmamış olması ve daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmamış olması şartları dikkate alınır.
İBB Ders Atölyelerine başvurular kayıt dönemlerinde online olarak https://dersatolyeleri.ibb.istanbul/ internet sayfası üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sayfası kayıt döneminde aktif olmaktadır. Bunun yanı sıra, kayıt dönemlerinde atölyelere gidilerek başvuru kaydı oluşturması da mümkündür.
Öğrenciler başvuru formunda ikamet adreslerine en yakın İBB Ders Atölyesini seçmelidir.
Değerlendirme sürecinde adayların başvuru formunda beyan ettikleri bilgiler incelenir. Bilgilerin eksiksiz olarak girildiği başvurular, değerlendirme kriterleri baz alınarak sistem üzerinde puanlanır ve en yüksekten en düşüğe otomatik olarak sıralanır. Ders Atölyeleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu tarafından yürütülen değerlendirme sürecinin ardından, kontenjan dahilinde asil ve yedek öğrencilerin listeleri oluşturulur. Yedek öğrenci listesi asil listenin %20’si oranındadır. Asil listede yer alan adayların atölyeye kaydolmaması veya devamsızlık sebebiyle kaydının silinmesi durumunda yedek öğrenci listesindeki adaylara hak tanınır.
Başvuru formu (Kayıt esnasında atölyede doldurulacaktır.) TC. kimlik fotokopisi Öğrenci belgesi Anne için gelir belgesi Baba için gelir belgesi Şehit veya gazi çocuğu olduğunu gösterir belge (Eğer varsa) E-devlet üzerinden barkodlu ve güncel tarihli İkametgâh ve Yerleşim Yeri Belgesi Öğrencinin 2 adet vesikalık fotoğrafı (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.) (*) İBB Ders Atölyeleri gerekli görüldüğü takdirde ek belge isteme hakkına sahiptir.
Ders Atölyelerinde eğitim 36 hafta sürmektedir.
36 hafta sürecek olan eğitimlerde, devamsızlık hakkı dönem başına LGS grubu öğrencileri için 4 gün, YKS grubu öğrencileri için 6 gün ile sınırlıdır. Güz döneminin sonunda devamsızlıklar sıfırlanır ve bahar döneminde yeniden başlar.
Atölyelerde hibrit eğitim modeli uygulanmaktadır. Atölyelerde yüz yüze yürütülen eğitimler, ders saatleri dışında eğitmenlerimiz tarafından düzenlenen canlı derslerle de desteklenmektedir. Ayrıca İBB Ders Atölyelerine kayıtlı tüm öğrenciler İBB Online Ders Atölyesi’nde yer verilen eğitsel içeriklerin tamamına ücretsiz olarak erişebilmekte ve asenkron konu anlatımı ve soru çözümleriyle zaman ve mekandan bağımsız olarak çalışmalarına devam edebilmektedir.
İBB Ders Atölyeleri haftanın yedi günü hizmet vermektedir. Eğitimler mezun grubu öğrencileri için hafta içi sabah saatlerinde, 12. sınıf öğrencileri için ise hafta içi akşam saatlerinde planlanırken; 8. sınıf öğrencileri eğitimlere hafta sonu katılmaktadır.
İBB Ders Atölyeleri başvurusu kabul olan tüm öğrencilerine ücretsiz hizmet vermektedir.
İBB Ders Atölyeleri LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için hizmet vermektedir. Tüm eğitim programı ve içeriği bu sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik oluşturulmaktadır.
https://ibbonlinedersatolyeleri.istanbul/ internet sitesi üzerinden “Öğrenci Girişi” bölümüne tıklayınız. İBB Ders Atölyelerine kayıt yaptırdığınızda size verilen İBB Online Ders Atölyesi Giriş Kartının arka yüzündeki yaldızlı bölümü kazıyınız. Kartın üzerindeki Kart No ve Aktivasyon Kodunu giriniz. Telefonunuza gelen doğrulama kodunu yazarak sisteme giriş yapınız.
İBB Online Ders Atölyesi öğrencilerini yeni sınav sistemine uygun binlerce özgün soru, videolu konu anlatımları ve soru çözümleri ile buluşturmaktadır. Online platformumuzda dijital konu anlatım kitabı, test kitapları, tarama testleri ve çalışma föyleri bulunmaktadır. Öğrenciler, tarama testlerindeki doğru-yanlış sayılarına, konu bazlı çözdükleri soru istatistiklerine ve sınav puanlarına sistem üzerinden erişebilmekte ve gelişimlerini takip edebilmektedir.