10 dakika için Sedef Adası’na neden gittiniz?

10 dakika için Sedef Adası’na neden gittiniz?
Yayınlama: 03.09.2024
Düzenleme: 03.09.2024 16:00
A+
A-

Adalar Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Sedef Adası’nda gerçekleşti. Adalarımızın hiç bir sorunu olmadığı için toplantı 10 dakika civarı sürdü!

Meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan Akpolat, Büyükada’da çıkan yangına değindi ve yapılan çalışmaları anlattı. Ayrıca, Adalar’a ziyaretçi planlamasına ilişkin önerge sunuldu.

Kınalıada toplantısında (2.toplantı) Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), halkın gündeme hazırlıklı gelebilmesi için meclis gündeminin önceden bildirilmesi talep etmiş ve kabul görmüştü. Bu beşinci toplantı olmasına rağmen Ali Ercan Akpolat kendisine yakışır bir şekilde gündemi öncesinde açıklamadı. Toplantılarda dans ederken ki rezalet figürlerine burada da devam etmiş anlaşılan.

10 dk sürmeyen toplantıda iki gündem maddesi onaylanmış:

•Mali işlerle ilgili devir
•Büyükada Tepeköy mevkiinde 7 dönümlük İBB arazisinin ‘yaşam vadisi’ adında projelendirilmesi
Projenin ne olduğu ise meçhul!

Açılış sonrası Meclis üyesi Nesimi Aday ‘ın sunduğu önerge teklifi ise Ziyaretçi Yönetim Planı ile ilgiliymiş. Planlamanın elzem olduğunu bir metinle açıklayarak Adalar’a ziyaretçi girişinin “5 Euro” olabileceğini önermiş. Bizde bu bu arkadaş Anayasa’yı incelemesini önerelim.

Gündemin yoğun olmaması sebebiyle TİP, önerge teklilerinin değerlendirilmesini istemiş ancak kabul görmemiş. Bir dahaki aya diyen Akpolat anladığım kadarıyla dans figürlerine devam etmiş. Meclis üyesi Kemal Türkyılmaz azmanbüs sorununa değinmiş. Fakat hiç bir meclis üyesin TİP’in önerge teklifini okumak zahmetine girmemiş. Balık baştan kokar ya! Meclis üyeleri de dans figürlerinde Akpolat’a eşilk etmiş anlaşılan.

ZÜBÜK filminin ada versiyonu Akpolat, toplantıyı kapattıktan sonra Sedefadalıları dinlemiş, akabinde yine Sedefadalılara doğalgaz ve su konulu kapalı toplantı yapacaklarını iletmiş..! Arkadaş daha Büyükada’da doğal gaz gitmeyen yerler varken, bu yerler arasında ruhsat verdiğin işletmeler bulunurken neyin sözünü veriyorsun.

Tabi bol kepçeden sözler ver. Amaç oradaki ranta ortak olmak. (zamanı gelinde detaylara gireceğiz) Ada çocuğu başkan Akpolat, sen önce Sedef Adası için İmar Müdürün Hüseyin Yılmaz’dan bir izin al. Senin kulağını çeker yoksa! Amaç yaz sezonunu bitirmek. 15’inden sonra meclis üyeleriyle birlikte saldıracaklar! Ancak Ada Gazetesi’nin nefesini her zaman ensenizde hissedeceksiniz…

TİP’in İlçe Başkanı garibim karşısındaki malzemeyi daha tanımamış olacak ki, Başkan Sedefadalılara doğalgaz ve su konulu kapalı toplantı yapacaklarını iletince araya girip mahalle meclisleri ile ilgili sevindirici adımdan bahsedip, meclisler kurulduktan sonra her mahalleyi yerinde dinleyebileceğini, diğer adalıların konuşmaya fırsat bulamadığı bu usulsüz toplantı yönteminden geri dönebileceklerini iletmiş ancak aldığı cevap; “adalıların konuşturulmaması incelikmiş” olmuş.


Sakallı Arif (Arif Aydın) itiraz edip mikrofon kapmış. Direnişin öneminden, adalı kavramının koruma anlayışı ile bütünlüğünden bahsi sonrası kısa kesmesi istenmiş. Başkan mırın kırın etmiş; “Hep bunlar konuşuyor zaten” demiş ve “İmamoğlu’na istifa” diyen direnişçileri onaylamadığını belirterek susturmuş!

Yani Akpolat kardeşim, ne konuşulacaktı? İmar sezonu açılıyor, nasıl akçeli işlere gireceğinizi falan mı konuşacaklardı? Onun zamanı var yakında başlayacağız. Ellerinizi avuşturduğunuzu görüyorum.

Sedefadalılar bunun üzerine Adalar CHP’nin kurucularından olan daha sonra istifa eden Arif Aydın’ın üzerine yürümüşler. Ada çocuğu başkana sormak lazım? Arif Aydın’nın üstüne adam göndermekte neyin nesi. Bu kadar mı kontrolden çıktın?

Sonrasında İBB mecliste azmanbüse nasıl da kuvvetli şekilde karşı çıktığını söyleyerek kendini açıklamaya, anlatmaya başlamış anladığım kadarıyla Akpolat, başından beri İmamoğlu diyalogdan yanaymış direnişçilerle görüşüyormuş ve başkan da açtığı kent konseyi bahçesinde direnişçilerle hep diyalog halindeymiş, gözaltı günü de hemen karakola koştuğunu ve direnişçilerin yanında olduğunu söylemiş yani dans etmeye devam etmiş!

Akpolat hala minibüslerin önüne yatacağından bahsediyormuş ama İBB’nin bu araçlara 11.5 MİLYON EURO verdiğini, bu araçların seve seve olmasa da başka bir şekilde çalışacağını bilmesine rağmen şov yapmaya devam etmiş anlaşılan!

TİP’in İlçe Başkanının ağzından yazımızı bitirelim: “Bazı Sedefliler de doğalgazın azmanbüsten çok daha önemli olduğunu söyleyince bizleri çok hoş karşılayan komşularımızdan özür dileyerek toplantıyı terk ettik. Kalanlar oldu. Gerisini özetleyebilirler” demiş ilçe başkanı… Yazıyı TİP’in İlçe Başkanının notlarından yazdım. Hakkını helal et Sayın Başkan…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version