Ada düşmanlarının döktüğü kaçak molozlar kaldırıldı

Ada düşmanlarının döktüğü kaçak molozlar kaldırıldı
Yayınlama: 03.04.2015
Düzenleme: 21.04.2015 09:29
A+
A-

Ada düşmanlarının döktüğü kaçak molozlar kaldırıldı

 

Bir süredir Kınalıada Taşocakları mevkii’ne izinsiz, kaçak dökülen ve suç işlenen molozlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait ekiplerce kaldırıldı.

İrfan Ceylan’ın bir zamanlar plaj olarak işlettiği, şimdi ise ne olduğu bilinmeyen bir takım tekvandocuların kullandığı  yerden çıktığı iddia edilen kaçak molozlar ve bu dökülen molozları  fırsat bilen fırsatçıların bir süredir gece yarısı gelerek döküp suç işlediği kanunsuz dökülen pislikler , İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kepçe ve 7 kamyonla kaldırılarak temizlendi.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç devreye girdi.

Adalar Belediyesinden habersiz dökülen pislikler, Adalar  Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın devreye girerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına gerekli bilgileri ve şikayetleri bildirmesi üzerine, suç işlenerek dökülen pislikler, çöpler,inşaat atıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ekiplerince 02/04/2015 Perşembe günü  kaldırıldı.

Taşocaklarını moloz dökme yeri yapan  Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu;

Kınalıada’ya 2010 senesinde 4000 kamyon (40000 m3) çöp, kimyasal atıklar, tıbbi malzemeler, inşaat atıkları dökerek ve bunların paralarını adalılardan anakaraya dökeceğim diye tahsil eden ve aldığı paraları ne yaptığını açıklayamayan ayrıca aynı şekilde Büyükada, Heybeliada ve Burgazadası’na moloz dökerek Adalar’ı moloz döküm yerine çeviren Farsakoğlu, Milletvekili aday adayı olmuş ve  Belediye Başkanlığı yaptığı Adalar’da 16. sıraya inerek Adalılardan gerekli cevabı almıştır.

Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği suç duyurusunda bulunacak !

Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği, Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıada’da kaçak ve kanunsuz dökülen molozlar, inşaat atıkları vs. için Adalar Cumhuriyet Baş Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak.

Adalar sit alanıdır. Herhangi bir yerine çöp, atık, moloz vs. gibi pislikler dökülemez, geçici olarak bile depolanması yapılamaz. Adalar’a moloz vs. dökmek suçtur. Bu sebeple bilhassa Orman Bakanlığının uhdesinde olan bu yerlere bazı kendini bilmezlerin moloz ve çeşitli atıklar dökülmesini önlemek için, Orman Bakanlığı ile Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği ortak bir dizi önlemler almaya gidiyor. Buna göre Orman Bakanlığının izni ile moloz dökülen yerlere derneğin katkılarıyla kameralar yerleştirmek için gerekli girişimler başlatılacak. Bu kurallara uymayan şahıs ve kurumlar için suç duyurularında bulunulacak.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version