Adalar belediye başkanına şok! Görevden alınması istendi…

Adalar belediye başkanına şok! Görevden alınması istendi…
Yayınlama: 04.06.2023
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan şok bir istekte bulunuldu. Yeniden Refaf Partisi Adalar İlçe Başkan Yardımcısı Ozan Narman, CİMER’e bir dilekçe vererek Gül için MİT TIR’ları davasında bozulan Yargıtay kararı gereği İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alınmasını istedi.


Narman dilekçesinde, hem adalı bir birey olarak hem de Adalar’da siyasetle uğraşan biri olarak Adalar Belediyesi ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü yakından takip ettiğini, bazı endişe ve tespitlerini iletmek istediğini belirtti.

ADALAR BELEDİYESİNE ERKAN KARAARSLAN SUÇLAMASI


Erdem Gül’den önceki dönem Adalar Belediyesi yöneticilerinin bir takım FETÖ olaylarına karıştını, FETÖ Belediye İmamı Erkan Karaaslan ile iş birliği yapıldığını ve bu iddiaların yargıya taşındığını ama sonuca ulaşamadığını belirten Narman, dosya sonuçlanamadığından belediye çalışanları şüpheli durumdayken, FETÖ’ye yardım etttiği iddia edilen bir şahsın, Adalar belediyesini yönetmesi çok tehlikeli bir durum olduğunun altını çizdi.


Avukat Ceyhan Mumcu’nun Erdem Gül hakkındaki söylemlerinin bir adalı olarak kendisini tedirgin ettiğini belirten Narman, Erdem Gül göreve geldiğinden beri Adalar’da kaçak inşaat ve sahil işgalleri hat safhaya ulaştığını iddia ederek basında çıkan haberlere atıfta bulundu.


Kaçak inşaatlara göz yumulduğu, şikâyet halinde usulen ceza kesildiği, kaçağa devam ettirildiği, yıkımı çıkan kaçakların yıkılmadığını tespit edip savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Narman, başka bir olayda ise belediye meclisinde, belediye meclis üyesi Nesrin Sağlık Deriş’in, Ada halkının isteğiyle Adalar belediyesine sorduğu gerek inşaat gerek işyeri ruhsatlarını dağıtması, imza parası, tadilat ruhsatıyla inşaat yapmaya göz yummak gibi konular basına da gündem olduğunu belirtti.


Bu kaçak işlerin gelirleri terör örgütlerine mi aktarıldı? Diye soran Narman, daha önce FETÖ’ye yardım ettiği iddia edilen kişinin (Erdem Gül) bunu yapma ihtimali yüksek olduğununun altını çizdi.


BELEDİYEYİ KAMU KURUMU DEĞİL SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ KULLANIYORLAR İDDİASI


Hali hazırda Adalar Başsavcılığının önünde bulunan dosyalarda İhaleye fesat karıştırma, ihale sebebi ile maddi çıkar amaçlı suç örgütü kurma, irtikap, mala zarar verme, yağma, görevi kötüye kullanma ve diğer TCK suçları ile ilgili dosyaların savcılıkta incelendiğini belirten Narman, İçişleri Bakanlığı’nın terörle ilişkili belediye başkanlarını yargılanırken görevden alındığını, bu durumun adli ve idari soruşturmalar ile tespit edilmesi sonucu; İçişleri Bakanlığı’nca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanlarının Anayasanın 127. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesine istinaden görevden uzaklaştırıldığını, yerlerine Belediye Kanunu’nun 45 inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirildiğininin altını çizen Narman, Erdem Gül’ün halâ görevde olmasının düşündürücü olduğunu belirtti.


Narman, bir Türk vatandaşı olarak vatana ihanet ve FETÖ’ye yardım ettiği iddia edilen bir şahsın belediye başkanı görevine devam ettirilmesinin kendisini rahatsız edip derinden üzdüğünü, ivedi olarak Adalar Belediyesi’nin devletin kontrolüne geçmesi gerektiğini ve belediyeyi varsa suç örgütü gibi kullananların görevden el çektirilip cezalandırılmasını istedi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version