Adalar Belediyesi eski başkanına ve yardımcısına kötü haber! 

Adalar Belediyesi eski başkanına ve yardımcısına kötü haber! 
Yayınlama: 20.01.2023
A+
A-

Sayıştay’ın 2018 yılında ender de olsa yapmış olduğu denetimde mevzuata aykırı olarak ‘Sosyal Denge Tazminatı’nda yasal sınır aşılıp kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle Adalar belediyesi eski başkanı Atilla Aytaç, başkan yardımcısı Mahmut Yerlikaya ve dönemin gerçekleştirme görevlisi Hacer Özdemir’e 600 BİN TL’den fazla yasal sınırı aşan tutar başta olmak üzere sebep oldukları 112 BİN TL vergi zararıyla birlikte toplamda 750 BİN TL’ye yakın para cezası verildi yani zimmet çıktı.

Edindiğimiz bilgiye göre, Sayıştay’ın 2018 yılında yapmış olduğu denetimde mevzuata aykırı Sosyal Denge Tazminatı ödemesi, belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen başkan yardımcısına, kamu görevlileri, sendikaları ve toplu sözleşme kanunu kapsamında Adalar Belediyesi tarafından yapılan toplu sözleşmede yasal olarak belirtilen tavan tutarı geçmek suretiyle ödenen fazla tutarların kamu zararına sebebiyet verdiği aynı zamanda ödenen tutarlar üzerinden prime esas kazanca dahil edilmediğinden belediyenin üst yönetim görevlileri belediye başkanı, yardımcısı ve gerçekleştirme görevlisine müştereken ve müteselliysen 6085 Sayılı Sayıştay Kanunu gereği hüküm tarihinden itibaren işleyecek faiziyle ödettirilmesine karar verilmiş ve tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy çokluğuyla kabul edilmiş.  

Dolayısıyla bu üç kişinin kamuyu zarara uğratma suçu sabit görülüp hüküm altına alınmış. Aralık 2022 tarihinde itibaren temyiz kurulu kararı bozmazsa kamu zararı bu üç kişiye faizleriyle birlikte ödettirilecek.

Sayıştay’ın ise 2018 yılından sonra Adalar Belediyesini hiç denetlememesi dikkat çekiyor.  Sayıştay’ın resmi web sitesinde Adalar Belediyesi en son 2018 yılında denetlenmiş. 2019, 2020 ve 2021 yılına ait bir denetleme yok.

Adalar Belediyesi Sayıştay tarafından kollanıyor mu? Denetlense kim bilir neler çıkacak!

Borç yükü altında ezilen belediyeyi ve Adalar halkından toplanan vergiler üzerinden yapılan kamu zararı hem hukuk nezdinde hem de Adalar Halkı vicdanı nezdinde sonuca ulaşmış, hüküm altına alınmıştır. Bu saatten sonra kamu zararlarının ödettirilmesiyle ilgili basın olarak takipçisi olacağımızı, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik’in birçok konuda belediyeyi zarara uğrattığı aynı şekilde kararların çıkacağı iddialarını, bu kişilerden hesap sormak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için basın görevimizi yapmaya devam edeceğimizi belirtelim.  

Adalar Belediyesi yeni yönetimine soralım…

  • Yukarıda yazılan bilgiler doğru mudur?
  • İsmi geçen üç kişiye zimmet çıktığı ve Sayıştay’ın bu kişilere 750 BİN TL’ye yakın para cezası/zimmet çıkardığı doğru mudur?
  • Bu bilgiler ışığında Sayıştay Temyiz Kurulu da bu cezaları onar ise bu kişiler hakkında Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak mısınız?
  • Yeni yönetimin başı olan Erdem Gül ve Engin Çelik’in bu ve buna benzer bir çok kamu zararına neden olduğu iddia ediliyor, bu iddialar doğru mudur?
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Ramiz dedi ki:

    Sırf kamu zararı olsa ,insanlığa zararlı tipler bunlar biri paranın peşinde diğeri vatanı bölme peşinde …

  2. isminyaz dedi ki:

    hangi “MAL” verdi haberi
    bunlar affedildi hem kamu zararı para kimin cebine girdiyse ona çıkar sen de azbiraz oku yazmadan önce hiç akıllanmıyon asılsız haber yapmak suç

Exit mobile version