Adalar Belediyesi’nde Akılalmaz Skandal: Müdür Açığa Alındı!

Adalar Belediyesi, eşi benzeri görülmemiş bir veri kaçırma skandalıyla çalkalanıyor.

Adalar Belediyesi’nde Akılalmaz Skandal: Müdür Açığa Alındı!
Yayınlama: 25.03.2026
Düzenleme: 25.03.2026 16:51
A+
A-

Adalar Belediyesi, eşi benzeri görülmemiş bir veri kaçırma skandalıyla çalkalanıyor. Belediyenin güvenlik kamerası kayıtlarını barındıran ana harddisk, mesai saatleri dışında kuruma sokulan yabancı bir şahıs tarafından sökülerek belediye dışına çıkarıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Destek Hizmetleri Müdürü K.T. açığa alınırken, olay Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına taşındı.

İftardan Sonra Geldiler, Çantaya Koyup Götürdüler
İddialara göre olay, geçen hafta sonu iftar saatinden sonra meydana geldi. Adalar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü K.T., yanına belediye personeli olmayan ve “teknik bir şahıs” olduğu öne sürülen yabancı bir kişiyi alarak belediye binasına girdi.

Bilgi İşlem Müdürünün hiçbir haberi ve yetkisi olmadan, kuruma dışarıdan getirilen bu şahsa belediyenin güvenlik kameralarının bağlı olduğu harddisk söktürüldü. Hiçbir demirbaş devri, tutanak veya envanter kaydı yapılmadan adeta “yangından mal kaçırır gibi” yerinden sökülen harddiskin, bir çantaya konularak binadan çıkarıldığı anların ise başka kameralar tarafından saniye saniye kaydedildiği öğrenildi.

Şoke Eden Detay: “Kameradan 2 Saatlik Görüntü Nasıl Silinir?” Araması
Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın dikkati ve güvenlik görevlilerinden alınan bilgiler doğrultusunda patlak veren skandalda, akıllara durgunluk veren bir detay daha gün yüzüne çıktı. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderilen tutanakta, K.T. isimli memurun bilgisayar kayıtlarının incelenmesi sonucunda Google’da “Kameradan 2 saatlik görüntü nasıl silinir?” şeklinde aramalar yaptığının tespit edildiği belirtildi. Görüntüleri silmeyi başaramayan şahısların, çareyi doğrudan harddiski yerinden söküp kaçırmakta bulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Daha Önce de Temizlik Malzemelerini İzinsiz Olarak Kurum Dışına Çıkarmış
Açığa alınan, hakkında tutanak tutulan ve savcılığa suç duyurusunda bulunulan Destek Hizmetleri Müdürü K.T.’nin vukuatları ise bununla sınırlı değil. K.T.’nin daha önce de belediyeye ait temizlik malzemelerini kendine ait özel bir mekâna taşırken Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz tarafından yakalandığı ve bu olayın da basına yansıdığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması üzerine Yılmaz ile K.T. arasında fiziksel arbede yaşandığı da edinilen bilgiler arasında.

Kayıp Harddisk Hâlâ Bulunamadı
Adalar Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Fırat Durak tarafından tutanak tutulduğu ve adli makamların devreye girdiği olayda, sırra kadem basan harddiske henüz ulaşılamadığı belirtildi. Adalar kamuoyu şimdi şu can alıcı soruların cevabını bekliyor:

  • Belediye dışına kaçırılan harddiskteki “silinmek istenen 2 saatlik görüntü” neyi saklıyordu? O kayıtlarda görünmesi istenmeyen şey neydi?
  • Resmî bir kurumun kalbi niteliğindeki harddisk, hiçbir yetkisi olmayan yabancı bir şahsa hangi amaçla ve ne karşılığında teslim edildi?
  • İçinde Adalıların kişisel verilerinin ve mahrem görüntülerinin de bulunma ihtimali olan kayıp harddisk şu an nerede?
  • Olayın; iddiaya göre yakın zamanda Büyükada’da düzenlenen, eski bir müteahhit ile iki eski belediye çalışanı arasında gerçekleşen toplantıyla bir ilgisi var mıdır?

Soruşturmanın derinleşerek sürmesi ve olayın ardındaki karanlık ilişkilerin aydınlatılması bekleniyor.


Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version