Adalar Belediyesi’nden elektrikli araç duyurusu

Adalar Belediyesi’nden elektrikli araç duyurusu
Yayınlama: 19.10.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi bir bildiri yaynlayarak 25.07.2024 tarih ve 2024/5-Ek.1 Sayılı UKOME Kararı Gereğince Adalar’da kullanılacak olan elektrikli araç hakkında bilgilendirme yaptı.


Adalar İlçesinde Bireysel Elektrikli Araç Kullanım İzin Belgesi Alma Koşulları Nelerdir?


• Adalar ilçesinde ikamet ediyor olmak (Daimi adres olarak Adalar ilçesi yer almalıdır. İkinci adres kabul edilmemektedir.)
• Uygun sürücü belgesine sahip olmak
• UKOME kararlarında belirtilen nitelikleri taşıyan elektrikli araç üzerinden başvuru yapmak
1) Yaş durumuna bakılmaksızın %90 ve üzeri oranda engelli olan ve bu durumu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporuyla belgeleyen yurttaşlar (en fazla 1 refakatçi ile)
2) Çocuklar için özel gereksinim raporlu (ÇÖZGER) çocukların aileleri (en fazla 2 refakatçi ile)
3) Yaş durumuna bakılmaksızın %40 ve üzeri oranda engelli olan ve aynı zamanda hareket kabiliyetinde kısıtlılık olan, bu durumu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporuyla belgeleyen yurttaşlar (en fazla 1 refakatçi ile)

Adalar İlçesinde Yük Taşıma Amacıyla Elektrikli Araç İzin Belgesi Alma Koşulları Nelerdir?
• Adalar ilçesinde ticari faaliyet yürütüyor olmak (şirketler için şirketin faaliyet merkezinin Adalar ilçesinde olması, esnaf dahil tüm işletmeler için işyeri açma ve çalışma ruhsatının bulunması)
• Uygun sürücü belgesine sahip olmak (işletme sahibi ve SGK’lı çalışanı dahil en fazla 2 kişi için izin verilecektir)
• UKOME kararlarında belirtilen nitelikleri taşıyan elektrikli araç üzerinden başvuru yapmak

Bilinmesi Gerekenler
1) Söz konusu izin belgeleri 1 yıl için düzenlenmekte olup başvuruların her yıl Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.
2) Adalar ilçesinde hız sınırı azami 20 km/saat olup hız sınırını aşan araçların sürücülerinin kullanım izin belgeleri iptal edilecek ve UKOME kararı gereğince 1 yıl süreyle de yeni bir başvuru yapamayacaklardır.
3) Aynı zamanda elektrikli araç kullanım izin belgesi verilen kişilerin elektrikli araçlarını verilen iznin kapsamı ve amacı dışında kullanmaları (mevzuat dışı yolcu taşımacılığı, işletmeler için şahsi işlerde kullanılması, engelliler için hak sahibi olan kişi dışında aracın kullanılması, izin verilen sürücü/sürücüler dışında kullanım gibi) durumlar ile UKOME kararlarında belirtilen saatler dışında araçların yaya alanlarında kullanılması veya yaya alanlarında parklanma yapılması vb. tüm hallerde izin belgeleri iptal edilecek olup UKOME kararı gereğince 1 yıl süreyle de yeni bir başvuru yapılamayacaktır.
4) Daha önce 03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME kararı kapsamında bireysel elektrikli araç kullanım izin belgesi müracaatında bulunan vatandaşlarımıza, 25.07.2024 tarih ve 2024/5-Ek.1 Sayılı UKOME Kararı ile değişen mevzuat çerçevesinde bireysel elektrikli araç kullanım izin belgesi verilemeyecektir. Dolayısıyla değişen UKOME kararı kapsamında başvurusu bulunan vatandaşların da elektrikli araçlarını Adalar ilçesi sınırları dışına çıkartması gerekmektedir.
5) Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafından verilen başvuruların alındığına dair belge, izin belgesi yerine geçmemekte olup bu belge ile bireysel veya yük taşımacılığı amacıyla elektrikli araç kullanımına ilgili kolluk birimleri tarafından müsaade edilmeyecektir.
6) 15.11.2024 tarihi itibarıyla UKOME’den bireysel yahut yük taşımacılığı amacıyla elektrikli araç kullanım izni almamış tüm araçlar istisnasız Adalar dışına çıkartılacak olup bu tarihe kadar kendi istekleriyle aracını Adalar ilçesi dışına çıkartmak isteyen vatandaşların Belediyemiz İşletme Müdürlüğü’ne müracaatı haline araçları ücretsiz olarak anakaraya geçirilecektir.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version