Adalar Belediyesinin İhalesiz iş verme fiyaskosu

Adalar Belediyesinin İhalesiz iş verme fiyaskosu
Yayınlama: 29.08.2015
Düzenleme: 03.01.2017 08:56
A+
A-

Adalar Belediyesinin İhalesiz iş verme fiyaskosu,Besim Üstünel inşaatı ile ilgili teknik dökümanlar

Adalar Belediyesinin İhalesiz iş verme

fiyaskosu

Yine Besim Üstünel İnşaatı

Gazeteniz Kamu adına araştırma yaptıkça gün geçmiyor ki Besim Üstünel Kreş İnşaat işinin altından şok gelişmeler çıkmasın. Gazetemizin tüm uyarılarına kulak tıkayan ve tam gaz kreş inşaatına bildikleri gibi devam eden (komşu binanın yıkılmasına sebep olanlar) yanlış dökülen temelden, yanlış çakma ankastre edilen kolon flaşlarından, yanlış iksa yapılan komşu kagir binalarından (bu yanlışlık komşu binanın çökmesine neden olmuştur) ve bu yanlışlardan kimlerin sorumlu olduğunun belli olacağı ama bir türlü doldurulmayan inşaat tabelasından, belli olmayan Yapı Denetim Firmasından, ismi belli olan belli olan ama tabelaya ismi yazılmayan şantiye şefinden yine belli olan ama tabelaya yazılmayan müteahhit firmasından gazetenizi bile hayretler içerisinde bırakan Kreş inşaatındaki çarpık gidişattan kimlerin sorumlu olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bilmeyenlere yada önceki yazılarımızı okumayanlara söyleyelim. Adalar Belediyesi Başkanlığı dolayısıyla Belediye Üst Yöneticisi tek sorumlusudur ve bu inşaata İTÜ’den rapor alındığını duyduk. Bu raporun da takipçisiyiz.

Gazeteniz olarak, kreş inşaatının insani durumunu ön plana alarak araştırmalarımıza başlamış 30/06/2015 tarihinden itibaren Kreş İnşaatındaki olumsuzlukları birebir uzman görüşlerini ekleyerek yapılması gerekenleri bir bir anlatmış ve yetkilileri göreve davet etmiştik. 07/07/2015 tarihinde kreş inşaatının derhal durdurulması gerektiğini ilgililere duyurmuştuk. Tabi çok bilen belediye yetkilileri için bizim ikazımız ukalalık yapıyorlar onlar ne anlar edasıyla pervazsızca ve umursamazca çevre güvenlik önlemleri içinde ne gerek var diyerek hatlarla dolu inşaata devam ettirmişler ardından 10/7/2015 tarihi saat 19.00 sularında da bu olumsuz, sorumsuz inşaat gidişatı ilk firesini vermişti. Komşu binada şans eseri kimselerin olmaması büyük bir faciayı da önlemişti.

Aslında gazetemizi en çok ilgilendiren ve üstünde durduğumuz konu olan adalı çalışan annelerin ve ailelerin canından bir parçasını mesai saatlerinin sonuna kadar bırakmak zorunda kalabilecekleri çocuklarının can güvenliği ile ve rahmetli Besim Üstünel’inde adalı komşularına kendisini hatırlatacak bir eser bırakmanın arzusu ile en insani duygularla yapılacak olan kreş inşaatı inşaat teknikleri açısından suistimallerin olmasıydı. İnsan hayatı girince diğer tüm diğer detaylar teferruat kalıyor bizce. Ama yeni bilgi, belgelerin ortaya çıkması ile kreş inşaatı TAM BİR YILAN HİKAYESİNE döndü. Kreş inşaatını yapan firma dolayısıyla firma sahibi Aykut MUTLU aşağıdaki meclis kararında görüleceği gibi 03.03.2015 tarih ve 2015/269 yapı ruhsatını Adalar Belediyesinden alınması ile işe start vererek resmi olarak da başlamış oldu. Adalar Belediyesinin inşaat bilgi levhası ikazlarımız sonucunda dahi değiştirilmeden inşaat mahalline asılıyor ise Türkiye’mizin tüm il, ilçe, belde belediyeleri arasında komiklik, ciddiyetsizlik, lakayitsizlik, en berbat tabela dallarında kendisine en yakın inşaat tabelasına açık ara fark atarak birinci olmaya namzet berbatlıkta bir tabela ortaya çıkarttıkları için Adalar Belediyesi yetkililerine ne demek lazım bilmiyoruz.

2013 yılındaki kreş inşaatının yıkılması ve temel atılması için şantiyeye asılan inşaat tabelasının fotoğrafı aşağıda gösterilmiştir. Tabi aynı ciddiyetsizlik o tarihlerde de mevcut olup sorumluların isimleri ve yıkımı kimin yaptığı da belli edilmemiştir. Tabelada Yapı denetim kısmında Fen İşleri Müdürlüğünün yazılması da ayrı kafa karıştıran bir mevzudur. İmar şehircilik Müdürlüğü o vakit hiç sorumluluğu yoktur bütün sorumluluk Fen İşleri Müdürlüğünde midir?

IMG_3997

CHP’li Belediyelerden kalem, silgi, kağıt kırtasiye malzemeleri alacak kadar küçük işlerle uğraşıp inşaat tabelasındaki ciddiyetsizliklerini belediyemizin parası yokta ondan yapamıyoruza getirmelerini de ayrı bir şaşırtmaca olduğunu düşünmekteyiz artık.

Bu yanlış uygulama birileri için açık kapamada kimliklerini saklamada, ruhsat tarihinin başlangıcının değiştirilmesinde, sorumlu müelliflerin isimlerinin gizlenmesinde, müteahhit ve sorumlu şantiye şefinin adının gizlenmesinde kullanılıyorsa, Adalar Belediyesi bilerek bu tip İnşaat tabelalarını kullanıyor fikrini herkes tarafın dan düşünülmez mi?

Maalesef adalıların çoğu da böyle düşünmektedir. Bu tip tabelalarla istedikleri kişilere istedikleri ayrıcalıkları yaparken şikayet ile iş ortaya çıktığında yetkililerin kendilerini kurtarması için tabelada gerekli değişiklikleri yapacak imkanı son ana kadar ellerinde olmalarını sağlamaktadır.

Muhtemelen Adalar Belediyesine ait plastik tabeladaki bilgilerin doldurulmaması 30/03/2014 deki yerel seçimlere kadar Adalar Belediyesinde CHP Meclis Üyesi olarak görevli olan Aykut MUTLU’nun 5393 S.K MADDE 28.- “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.”

Maddesine muhalefet ettiğini kanunun bu maddesine rağmen daha önce belediyenin ihale ettiği bir türlü ihale etmesini beceremediği gibi gözüken ama daha sonra belediyenin lojistik hizmetlerini üstlendiği bir işi sessiz sedasız kanunların kendisine koyduğu yasak süresinin dolmasını beklemeden ihalesiz aldığını, bu işin 2011 yılından beri türlü bahaneler ile yapılmamasının tüm gerekçelerine kanunların bu işi kendisinin alması için koyduğu yasağın dolmasına 28 gün varken ihalesiz ve yasağına rağmen alarak gölge düşürdüğünün anlaşılmamasını sağlamak içindir.

Belediye üst yöneticisinin bu duruma türlü bahaneler bulacağına olaya bu yönüyle derhal el koyması gerektiği, aksi halinde olaydan bizzat kendisinin sorumlu hale geleceğini hatırlatır kimsenin kanunlardan üstün olamayacağını, kanunların mevki gözetmeden herkes için geçerli olacağını, kimsenin kanunların vermediği bir yetkiyi kullanamayacağının bilinmesini gerektiğini belirtir yetkilileri göreve davet ederiz. Şimdiye kadar yaptığımız davetleri umursamayan yetkilileri aklı selim davranmaya kanunlar neyi emrediyorsa ona uymaya kendilerine göre kanunları yorumlamamalarını aksi takdirde kendilerini yargının karşısında hesap vermek durumunda kalacaklarını bir kez daha beyan ediyoruz.

Şimdi yapılacak olan kreş inşaatının, açıkladığımız yeni gelişmeler ışığında araştırılarak eski CHP meclis üyesinin kanunen uyması gereken yasaklı olan süreye uymayıp belediye ile direk ilgili bir yapım işini alan eski meclis üyesini ve firması hakkında gazetemizin gerekli mercilere yapacağımız ihbarımızı beklemeden kendilerinin bu ihbarları yapmaları belediyenin üst yöneticisi tarafından derhal temelinden yanlış olan bu kreş inşaatın mühürleme sidir. Bilahare taraflar arasında yapılan ihale/sözleşme veya her ne akit ile başlandıysa derhal yazılı akidin iptal edilerek yeni bir firma ve yeni bir anlayış ile bu tip sorunlu inşaat işlerinde yapılması zaruri olan inşaat tekniklerine uygun, çelik konstrüksiyon kolonların radye temele tam ankastre olmasını sağlayacak, çevre binaların güvenliğini sağlayacak havuzlama sistemi ile inşaat düzenlemelerin mutlak yapılması sağlanarak yeni bir sayfa açılması ve adalı anne babaların korkusuzca çocuklarını emanet edebilecekleri ve komşu binalarda yaşayanlarında inşaat devam ederken bizim binamızda yıkılabilir mi? Diye rahatsızlık duymadan oturmaya devam edebilecekleri bir kreş yapımına başlanmalıdır. Gazeteniz olayın takipçisi olacaktır.

Adalar Belediyesinin yetenekli üst düzey yetkilileri;

Besim Üstünel inşaatı için bir rapor alındığı iddisı doğru ise;

1- Aldığınız rapor olumlu mudur? Olumsuz mudur?

2- Bu raporu veren şahıs kim dir?

3- Bu raporu kim verdiyse (İTÜ’den bir DR. olduğu iddia ediliyor) raporu Adalar Belediyesinin Kurumsal web sitesinden veya adalıların görebileceği şekilde ilan panolarında  yayınlayabilir misiniz?

4- Bu rapor hangi kriterlere göre verilmiştir. Bilirkişinin uzmanlık alanı nedir?

5- Bu raporu veren şahışa tarafımızdan yayınlanan bilirkişi yazısını okuttunuz mu?

6- Bu raporu veren şahısın aşağıda linklerini yayınladığımız  haberlerden haberi var mıdır?

7- Bundan 1 ay evvel Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne sorup cevap alamadığımız soruyu tekrar soruyoruz; Besim Üstünel tarafından yapılan 180 Bin TL Parayı kendisine iade ettiniz mi? Yoksa para hala belediyenizin kasasında mıdır?

8- Bu kreş için daha kimlerden bağış adı altında para aldınız adalılara açıklar mısınız? 

Şükrü Abanoz

98 sayılı meclis kararı ve ruhsat veriliş tarihi gözükmektedir.


Konu ile ilgili yaptığımız haberler,

Besim üstünel’in kemikleri sızlıyor

Besim Üstünel inşaatı ile ilgili teknik dökümanlar

Besim Üstünel Kreş inşaatını derhal mühürleyin

Besim Üstünel Kreş ve çocuk yuvası inşaatında çökme

Besim Üstünel kreş inşaatını derhal mühürleyin

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version